Store P alias Petter Sundby fra Fyllingsdalen er allerede genierklært over det ganske land. Med god grunn, men la ham nå få vise litt mer av hva han står for før vi fastslår at han er «Norges beste rapper». For all del, han fortjener absolutt å tre ut av den selvpålagte skyggen som «han som står bakerst på scenen på A-laget-konsertene».

For Store P har full kontroll, hans lange erfaring også som produsent gjør at alle elementer bygger opp om den tilbakelente vokalstilen. Dette er en plate som vokser, men det er fortsatt litt for tidlig å si om Store P vil ta steget forbi læremester Vaular.

Åsane-rapperen er for øvrig eneste gjestevokalist, på sporet «God idé», der også Kjetil Møsters saksofon avslutningsvis er med å gjøre låten ekstra stemningsfull. Et kompaniskap som sier sitt om Store Ps status.

TILBAKELENT STIL

Store P mangler det harmdirrende og det gatesmarte som tidligere var regnet som et «must». Ok, han rapper «tar'kje no drit fra snuten», men det er på låten «Katten». Den tilbakelente stilen i kombinasjon med suveren flyt og sterke melodier, kan likevel fort gjøre Store P til artisten som gjorde det mulig å rappe om hva som helst. Og det er ingen liten bedrift.

Store P kan gå fra å være en ultraleken rimsmed på låter som «Allo, Allo» og «Sezhuan», til å være silkemyk på «Ikkje bare meg».

Albumtittelen «Regnmannen» henspiller muligens på Dustin Hoffmans prisbelønte autistrolle, og da blir «Vikje Være i din Verden» en veldig særpreget fortelling om utenforskap, etter noen lyttinger en klar favoritt. Selv om man savner litt trøkk ved første lytt, så er det likevel mye å oppdage i Store P sitt mer harmoniske og underfundige univers.

Også fordi det er en del mørke der etter hver som du går grundigere inn i det. Et komplekst mørke fordi Store P retter harmen innover.