– Summen er jo tullete lav

Ordfører Trude Drevland (H) og festivalsjef for Raptus, Arild Wærness (med ryggen til), like før den offisielle Raptus-åpningen fredag.

Ordfører Trude Drevland (H) og festivalsjef for Raptus, Arild Wærness (med ryggen til), like før den offisielle Raptus-åpningen fredag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag ble debutantprisen på Raptusfestivalen delt ut. Nå vil ordfører Trude Drevland gjøre noe med prispengene.

DEL

– Jeg tror det var litt Donald-tankegang da denne prisen ble delt ut for første gang i 1996, forteller Arild Wærness, Raptus-generalen til BA.

DEBUTERTE I FJOR

Tegneseriefestivalen Raptus er i år for første gang på plass i Litteraturhuset. Under åpningen fredag ettermiddag ble det klart at Kristian Hammerstad er vinneren av årets debutantpris med serien «Kryp».

Den Oslo-baserte illustratøren og animatøren debuterte som serieskaper i fjor og har tidligere illustrert for publikasjoner som The New Yorker, The New York Times Magazine og Wired Magazine.

Pengepremien han fikk var på 2013 kroner. En sum Trude Drevland syntes det burde gjøre noe med.

– Det var nok et morsomt poeng da de startet med denne prisen at pengepremien skulle følge årstallet, men vi får se om vi ikke kan legge på 10 000 kroner der slik at det eventuelt blir 12014 kroner neste år. Nå er den litt tullete lav, sa ordføreren like etter åpningen.

Les mer om Raptus: Sterk og sexy Batgirl.

EN MÅNEDSLØNN?

Arild Wærness tar gjerne en prat med Drevland om pengene som ligger i debutantpris-potten.

– Det handler om flere ting. Nå er det en påskjønnelse, men økonomisk er det nær sagt ingenting. Det burde ikke vært 10 000, men 20 000 kroner mer i potten. For Kristian Hammerstad utgjør det kanskje ikke en månedslønn, men for mange andre av disse talentene ville det betydd at de faktisk kunne sittet og jobbet og utviklet seg, understreker han.

På Raptusfestivalen i løpet av helgen dukker gjester som Lene Ask, Arild Midthun, Steffen Kverneland og Yishan Li opp på Litteraturhuset.

Drevland vokste opp med tegneserier som Lucky Luke, Vangsgutane, Finnbeck og Fia og ifølge henne selv Western-serier som hun leste både «over og under dynen».

– Det er fortsatt tradisjon hjemme hos oss at jeg, selv om jeg har voksne barn, kjøper inn cirka 20 julehefter til julaften. Så når middagen er fortært sitter vi oss i hver vår krok en stund for å lese julehefter.

Artikkeltags