Sunde hyllet Medaas

Artikkelen er over 18 år gammel

Øystein Sunde skrøt hemningsløst av hederspersonen da tidenes første Ivar Medaas-pris ble delt ut til Linda Fosse i går. – Ivar var en av læremestrene mine tidlig på 70-tallet. Han kunne jo alt, smiler Sunde til BA.

DEL
Gamle kamerater som Sunde, Totto Osvold og Jon Eikemo hyllet Ivar'n på Seim i går. Og hovedpersonen var hjertelig til stede på scenen i rullestolen. Han lo, tørket noen tårer og var i godt slag.

– Ivar gjorde strilen respektabel, hevdet Osvold med dyp respekt.

KASTET GLANS
Bergen Nord Kammerkor sang flere stubber fra et nytt hefte der ti av Ivar'n sine sanger er arrangert for kor av Per Indrehus. Blant annet «Pizza og pote», som fikk allsangen til å ljome i det lokale grendahuset.

Men det var de gode historiene som preget denne kvelden. Og Ivar'n var ikke snau de gangene han tok ordet.

– Min betydning for Vestlandskulturen er nok sterkt oppskrytt. Men i kveld er jeg bare her for å kaste glans over meg selv.

Det ble mye mimring. De gode historiene stod i kø. Og Øystein Sunde serverte ordspill som bare han kan gjøre.

– Ivar'n og meg er jo snart de eneste artistene som har være gift med samme damen hele livet. Du vet at alle de nyskilte har samme e-post adresse, «ikkjefåttdåttenno», sa den folkejære trubaduren på scenen.

Tidligere på kvelden var han klar i sitt syn på Ivar, som han samarbeidet mye med på 70-tallet.

– Han lærte meg mye i begynnelsen. For Ivar hadde jo lang erfaring fra Chat Noir. Han var et naturtalent. Ivar lærte meg at det er viktig å forberede seg. For det er en kunst å fortelle en historie morsomt. Man må pusse på setningene. Det hjelper ikke med improvisasjon, mener Sunde.

GLAD PRISVINNER
Det var Linda Fosse (29) fra Alversund som fikk tidenes første Ivar Medaas-pris. Hun bor for tiden i Son, fire mil sør for Oslo.

– Jeg skrek av glede da jeg fikk nyheten. Dette er en stor ære, mente Linda før hun fikk prisen.

Hun er frilans teater- og musikkmenneske. Og holder på med et prosjekt der hun tonesetter diktene til Åslaug Låstad Lygre fra Lindås. Dette skal ut på cd. Hun lager også en forestilling som skal rundt til grunnskolene.

– Det er herlig å få aksept for det jeg gjør. Jeg har hatt veldig glede av Ivars musikk og hadde helt ærlig ikke trodd at jeg kunne vinne, smiler en overlykkelig Fosse.

Artikkeltags