Svindel-suksess til Bergen

"Svindlere med stil", med blant andre Bjarte Hjelmeland,  kommer til Bergen og Grieghallen. Her fra Chateau Neuf i Oslo (2007).

"Svindlere med stil", med blant andre Bjarte Hjelmeland, kommer til Bergen og Grieghallen. Her fra Chateau Neuf i Oslo (2007). Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Bjarte Hjelmeland har både skuespillerhatten og sjefshatten på seg i musikalen "Svindlere med stil".

DEL

- DNS har inngått et samarbeid med Thalia Teater om Bergens-forestillingene. I hovedsak dreier det seg om markedsføring og billettsalg. Vi må spille i Grieghallen. Produksjonen er så stor at det ikke ville vært plass på Store Scene, sier Hjelmeland til BA.

"Svindlere med stil" har Sven Nordin, Mia Gundersen og Janne Formoe i andre bærende roller. Musikalen har gått på Chateau Neuf siden oktober.

Nå blir det spilling i Bergen 11.-13. april.

VINN-VINN: DNS har tidligere samarbeidet med Thalia Teater om "I blanke messingen".

- Et slikt samarbeid gir mulighet til økonomisk gevinst for DNS. Vi slipper å ta økonomisk risiko denne gangen. For oss er det vinn-vinn.

- Jeg er opptatt av at DNS skal samarbeide med private produsenter. Slik får vi mer teater for mindre penger, forteller den nye DNS-sjefen.

- Du blander ikke kortene her?

- Jeg har vært veldig oppmerksom på å unngå det. Kontrakten på "Svindlere med stil", med opsjon på forlenget spilling og turné, ble inngått lenge før jeg ble ansatt som teatersjef, sier Hjelmeland.

Han skal også spille åtte forestillinger til i Oslo over nyttår.

- Veldig moro stykke, der jeg spiller en svindler som opptrer i mange roller. Mye sang og dans og stort orkester. Over nyttår spiller vi kun i helgene, så jeg får hele uken i Bergen, sier Hjelmeland.

Artikkeltags