– Vi har jobbet med å få Bob Dylan til Bergen hele det siste året. Vi har vært inne i alle reiseplaner. Det strandet til slutt på at vi ikke fant ledige lokaler i Bergen. Bergenshallen er islagt, mens Vestlandshallen var booket opp til fotballtreninger, sier Frank Nes i Bergen Live til BA.

Det endte med at Bob Dylan i stedet spiller i Oslo Spektrum 30. mars. En gjentagelse av suksesskonserten i Nygårdsparken i juni 2001, lar derfor vente på seg. Nes er ikke særlig fornøyd.

– TRAGISK FOR BERGEN
– Klart dette er tragisk for kulturbuyen Bergen. Slike ting aktualiserer behovet for en tilrettelagt sal med plass til 6000-10 000 publikummere.

– Nå konkurrerer dere med idretten?

– Det må vi selvsagt respektere. De som driver hallene, prøver å serve oss så mye som mulig. Likevel er det surt å gå glipp av Dylan nå som han har gitt ut årets plate med «Modern Times». Han har fått en ny vår, mener Nes.

Nedturen blir ekstra stor fordi Bergen Live hadde Dylan på blokken for to år siden også.

– Målet var å ha konsert i Haukelandshallen i oktober 2005. Da også var vi med i finaleheatet. Jeg tror det strandet på lokalet da og.

VIL SATSE MER
I Vestlandshallen vil de gjerne satse enda mer på konserter, men Brann og andre fotballklubber har som regel fortrinn.

– Vi har inngått en bindingstid med fotballklubbene i kretsen, som betaler leie for at hallen skal være disponibel i mars. En konsert gjør at banen ikke kan brukes på tre dager. Vi har et styrevedtak på at hallen skal skjermes mest mulig fra januar til ut mars, sier daglig leder Odd B. Hansen til BA.

Han har allerede fått kritikk fra fotballklubbene etter at det ble gjort unntak for Dolly Parton.