Tar pause på ubestemt tid

På bandets Facebook-side reagerer fansen med vantro etter at Janove Ottesen gjorde det kjent at Kaizers Orchestra tar pause på ubestemt tid.

På bandets Facebook-side reagerer fansen med vantro etter at Janove Ottesen gjorde det kjent at Kaizers Orchestra tar pause på ubestemt tid. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kaizers Orchestra blir lenge borte etter at Violeta-trilogien er ferdig.

DEL

– Alle er helt enige om at når vi er ferdig å turnere med Volume III, så skal Kaizers Orchestra stoppe, sier Kaizers-frontmann Janove Ottesen i siste del av et intervju på tre deler med fansiden kaizers.konsertjunkie.com.

BLIR BORTE I FLERE ÅR
Det var under Stavernfestivalen i sommer at intervjuet med Ottesen ble gjort. Han forteller at det hele tiden har vært planen at Kaizers Orchestra nå skal ta fri - lenge.

– Nå stopper vi og har pause på ubestemt tid. Det finnes ingen plan om når vi skal starte igjen. Vi vil ha så lenge fri, så mange år, at det kan føles som at vi kan få et nytt liv, med familiene våre. Sånn at folk kan få være med familiene, de kan gjøre andre prosjekter - det finnes folk som har lyst å flytte og bo i andre land, reise, oppleve ting ... ting som ikke du kan gjøre fordi du spiller i Kaizers nå, forteller han.

– Så det er vår plan, og det er óg en del av planen vi har hatt helt siden før Volume I; at alle er med og går «all in» på trilogien, hvis alle er enige om at når den er slutt, så er det over i mange år.

Ottesen understreker samtidig at bandet, som debuterte med «Ompa til du dør» i 2001, ikke skal slutte eller legge opp for godt.

SPILLER I LONDON
Kaizers Orchestra er for øyeblikket ute på en omfattende festivalturné og topper også plakaten på Pereferifestivalen i Glesvær 24. august. 10. september kommer også den første singelen fra siste del av Violeta-trilogien.

Albumet «Violeta Violeta Volume III» kommer enten i oktober eller november, og er som tidligere kjent komponert for symfoniorkester. I tillegg til konserter med symfoniorkester i Operaen i Oslo og i Stavanger skal bandet spille i en by de aldri har spilt i tidligere før de tar pause.

– Siste uken i april skal vi gjøre et siste clubshow for Kaizers Orchestra, etter at trilogien er slutt på clubnivået. Da skal vi gjøre noe litt spektakulært: Vårt aller siste show - vet ikke datoen nå, men det er siste uken i april - skal være i London.

Artikkeltags