DNS-premiere utsatt

Den Nationale Scene har utsatt premieren på "Hvem er redd for Virginia Woolf" til onsdag 13. februar.

DEL

Grunnen til utsettelsen er at Per Frisch som på svært kort varsel overtok rollen som Georg skal få noen få ekstra prøvedager. Frisch overtok rollen da Bjørn Wilberg Andersen måtte trekke seg. Nytt premieretidspunkt er onsdag 13. februar kl. 19.30.

Mange må flyttes

– Dette fører til at mange mennesker som opprinnelig skulle se stykket den aktuelle onsdagen må flyttes i likhet med dem som skulle på den utsolgte premieren. Salgsavdelingen vår jobber nå for fullt for å få kontakt med alle som berøres av utsettelsen, sier kommunikasjonssjef Silje Gripsrud til ba.no.

«Hvem er redd for Virginia Woolf» er et ekteskapsdrama skrevet av Edward Albee i 1962. Skuespillet er et av de mest spilte amerikanske teaterstykkene. Filmatiseringen fra 1966 med Elizabeth Taylor og Richard Burton i hovedrollene er en av de fremste filmene i USAs filmhistorie. Stykket er en svart komedie, med dystre undertoner.

Ekteskapsdrama

Stykket handler om det middelaldrende ekteparet Martha og Georg. Han er en ikke alt for vellykket professor som har giftet seg med rektors datter. Hun på sin side er irritert over at han ikke har klart å oppfylle planen, å etterfølge hennes far som sjef for universitetet.

Stykket starter hjemme hos ekteparet som får nachspiel-besøk av en yngre professorkollega og hans kone. Det unge paret blir dratt inn i den giftige verbale krigføringen mellom Martha og Georg. Infame replikker hagler og selskapslekene blir mer og mer utagerende mens brennevinet flommer.

Mørke hemmeligheter avsløres, begge parene har en god del å skjule for hverandre. De unge ekteparet slipper på ingen måte unna konsekvensene av den forrykende fyllekulen.

Artikkeltags