– Nei, jeg er ikke nervøs i det hele tatt. Jeg har sunget foran mange flere mennesker enn det før, sier Vera Østbye Lysnes (10) bestemt.

Under åpningsfesten av Cornerteateret på lørdag skal tiåringen synge sangen «Unge Blikk», helt alene.

Det nye teateret på Møhlenpris skal være en arena for produksjon og visning av teater. Målet er å bli et samlingspunkt for hele det frie scenekunstmiljøet i regionen. Det skal også være et kreativt scenehus for barn og unge.

Allerede på onsdag var skuespillere i full sving i det nye bygget på Marineholmen.

VENTET LENGE

Programmet under åpningsfesten er satt sammen av mange ulike bidrag. Blant annet skal godt over ti ulike grupper vise frem noe på scenen i fem minutter.

Teater Ung-gruppen fra Vestlandske teatersenter er en dem.

– Vi skal spille en scene som er basert på vår oppsetning av «Ofelia» i fjor. Det er ikke et direkte utdrag, men essensen er der, sier instruktør Beate Munck (25).

De var en av gruppene som benyttet de nye rommene på teatret til øving på onsdag. Stikkontaktene er ikke ennå på plass, men forhåpentligvis er dialogen det.

– De skal være fire personer på scenen, og alle representerer ulike utgaver av Ofelia. Hun var ikke god nok for Hamlet, og det er nettopp det vårt bidrag handler om. Å ikke være god nok er en problemstilling mange unge møter på i dag, sier Munck.

Skuespiller Steffen Tolo (18) har ventet lenge på å få lov til å spille på Cornerteateret.

– Dette har jeg siklet lenge etter. Nå har jeg gått på teaterskolen i minst ti år, og det siste året har jeg bare ventet på at det nye teateret skulle bli ferdig. Jeg skulle egentlig slutte, men jeg ventet for å få spille teater her, sier Steffen Tolo.

Det nye teateret har tre etasjer med blant annet to blackbox-saler, tre studiorom og kontorfasiliteter.

HEKTISK ØVING

Lyden av snekring blander seg med den høye musikken fra naborommet i andre etasje. Der inne svetter noen andre fra Vestlandske teatersenter. Volumet på fullt, og tempoet enda høyere.

– Nå er det ikke mange prøver igjen. Alle må øve så mye de kan, også hjemme, roper Ann-Terese Aasen, koreograf på teaterstykket «Gatenes Helter» som er det første på plakaten på det nye teateret.

Stykket har urpremiere 14. september, men et utdrag skal vises frem under åpningsfesten. Fortellingen tar oss med tilbake til Bergen på 1950-tallet, og gir publikum et møte med rivalene Gyllagjengen og Vikagjengen. Frilansskuespillere står på scenen sammen med de unge fra Teaterskolen.

– Jeg gleder meg til hver eneste øving. Det er gøy å få lov til å være noen andre av og til. Det er også morsomt å underholde andre, sier Celine Solend (13).

I tillegg til å synge solo skal også Vera Østbye Lysnes være med i «Gatenes Helter». Det skal spilles mange forestillinger mellom 14. og 21. september.

– Jeg tror det blir kjempegøy. Det blir spennende å stå på scenen, sier Vera smilende.

– Man blir litt svett av all øvingen, men det er verdt det. Nå har vi øvd tre timer hver dag, og jeg gleder meg til vi endelig kan vise frem forestillingen, sier Celine Solend.