Mikal Telle ga ut Röyksopp-singlene «So Easy» og «Eple» på vesle Tellé Records før de ble popstjerner. Nå har Röyksopp solgt 700 000 album. Ifølge VG kunne Mikal Telle lett tjent rundt to millioner kroner på lisensiering av rettighetene.

– Angrer du ikke på at du ikke sikret deg inntekter av hitsinglene?

– Jeg har ikke angret på noen ting så langt. Den dagen et band velger å signere på et annet selskap, tenker jeg: «Faen, det hadde vært gøy å gjøre det selv». Men dagen etterpå er det glemt. Det nytter ikke å se bakover på det som er gjort, mener Mikal Telle.

Han er glad for at det har gått så bra med vennene i Röyksopp og Kings Of Convenience.

– Jeg tror det som har skjedd, har vært det rette. Vi startet jo såpass unge og ivrige. Hadde vi skrevet kontrakt den gangen, hadde vi satt en stopper for hele prosessen. Jeg kunne sikkert ha krevd en kontrakt, men da tror jeg ikke plateselskapet hadde vært det samme i dag, mener Mikal Telle.

– Jeg har uansett troen på at det kommer til å gå bedre økonomisk i fremtiden.

BEDRE ØKONOMI
Det er ikke det at han ikke har lyst til å få inn penger på det han gjør.

– Vi trenger penger til å jobbe videre. Men det handler om å se sine begrensninger. Hadde Röyksopp vært på mitt plateselskap, hadde de ikke solgt 700 000 – men kanskje 7000. Den gangen hadde jeg ikke så sterkt nettverk som jeg har nå, så jeg måtte slippe dem.

Nå har Telle nettopp dannet aksjeselskapet Mitell AS, og er opptatt av å få mer struktur på økonomien.

– Tjener du penger på det?

– Jeg har overlevd frem til nå på plateselskapet, riktignok med dårlig økonomi. I løpet av året kommer vi til å tjene ganske greit med penger, tror han.

– Det krever en del forarbeid. Vi har jo hele tiden drevet med små nisjeplater – vinyl – som omtrent går i null. Det er album du tjener penger på. Og vi har bygd opp kredibiliteten til artister som kommer med album i høst. Det er først da du får se resultatet av arbeidet du har gjort.

GOD TEFT
Röyksopp, Kings Of Convenience og Ralph Myerz & The Jack Herren Bands suksess har også gitt ham mange gode kontakter. Det kommer til nytte når han slipper album med Evil Tordivel, Uusi Fantasia, And The Lefthanded og King Midas utover våren og høsten.

En EP med Datarocks Fredrik Saroea og oppfølgeren til Tellé-samleplaten er også på beddingen. Samleplaten solgte 8-9000 bare i Norge.

– Du har hatt ganske god teft for artister?

– Ja, jeg har vært ganske heldig sånn. Jeg liker musikk, og jeg er glad for at musikken jeg liker, blir likt av andre óg. Jeg tror mange av artistene på plateselskapet mitt kan bli ganske store.

– Men du har ikke tenkt å følge dem helt frem?

– Jeg har planer om å følge dem lenger. I fremtiden er det mulig at vi lisensierer plater. Vi kommer til å bruke mer ressurser på platene også.

– Vi er rett og slett en label som er på samme side som artistene. Det er slik det burde være, men det er dessverre ikke slik det funker, smiler Mikal Telle.