Gå til sidens hovedinnhold

«The Fox» rett til topps på Itunes

Artikkelen er over 7 år gammel

Ylvis var ute av iTunes, så kom de inn igjen.

Det er foreløpig uklart hva som var årsaken til at YouTube-farsotten «The Fox» ble trukket fra iTunes i midten av forrige uke.

Det har vært spekulert i alt fra henstilling fra tredje part, til at store internasjonale aktører ønsker å legge en ny strategi for å melke mest mulig av revesuksessen.

FORBI KATY PERRY

Det har ikke vært noen dramatikk eller mystikk knyttet til dette, kun litt papirarbeid, sier Arne Svare, medeier i Concorde, til VG.

I mellomtiden har coverversjoner av låten dukket opp, spesielt på YouTube, men også på iTunes. Det har medvirket til at bergensbrødrene i Ylvis ikke er blitt glemt. Når så originalversjonen av «The Fox» dukket opp igjen på iTunes mandag kveld, tok det ikke langt tid før datalinjene ble rødglødende.

Da BA sjekket topplisten på iTunes tirsdag kveld var Ylvis for lengst trygt plassert på toppen, mens superstjernen Katy Perry måtte ta til takke med 2. plass med sin «Roar».

TIL «SKAVLAN»

Ett av de store spørsmålene man har stilt seg i Ylvis-leiren er hvordan man skal utnytte den internasjonale suksessen som Bård og Vegård Ylvisåker helt uventet fikk med «The Fox». De jobber for tiden på spreng med sitt eget talkshow «I kveld med Ylvis», men tar seg denne uken tid til å besøke kollega Fredrik Skavlan som med sitt norsk-svenske suksesshow har noe større gjennombruddskraft på TV-markedet enn hva Ylvis-brødrene har med sin programpost.

I ukens «Skavlan» støter Ylvis blant andre på Sting. Den britiske bassisten, som har hatt gigantsuksess både som soloartist og med bandet «The Police» kan helt sikkert komme med noen tips for hvordan man skal slå gjennom internasjonalt.

Kommentarer til denne saken