Årets Lost Weekend-fest i Kollevågen på Askøy går av stabelen fra 6.-8. august. Festivalen har flere ganger slitt økonomisk og vært truet med nedleggelse.

– Vi vil at Lost Weekend skal bestå. Den har vært viktig for profileringen av Askøy og vi vil gjerne bidra med det vi kan.

– Derfor takket vi ja til å stå på scenen i Kollevågen i august, sier Per Hansmark

Askøy-bandet hadde stor suksess med sin miks av pop og soul og solgte over 300 000 plater på slutten av 1980-tallet. Bandet, som besto av Per Hansmark, Torhild Sivertsen, Øyvind Lerø, Terje Lerø, Kalle Tangset og Jan Sollesnes, vant også Spellemannsprisen i 1987.

Men i 1991 var det likevel slutt.

– Vi gjorde en event-jobb for oljebransjen før jul og det var utrolig artig. Da Lost Weekend spurte om vi ikke ville stå på scenen i Kollevågen i sommer, lot vi oss altså overtale, sier Per Hansmark.

BURSDAG: – Må dere øve mye?

– Egentlig ikke. Samtlige medlemmer har holdt musikken ved like i alle disse årene. Jeg synes faktisk at vi låter bedre nå enn for 20 år siden, ler Per Hansmark, og legger til:

–Vi skal vel spille ca 45 minutter på Lost Weekend og må jo forberede oss.

– Kan det bli flere opptredener?

– Det spørs. Vi har i alle fall ingen planer om flere plater og turneer, sier 48-åringen på telefon fra London, der han feiret bursdagen sin i dag med shopping.