Tommel ned for Lenny

Lenny Kravitz spiller på Plenen fredag. Her er han under en festival i Rabat i mai i år.

Lenny Kravitz spiller på Plenen fredag. Her er han under en festival i Rabat i mai i år. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Svenske aviser melder om småtrivelig funkfest fra 1990-tallet.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Lørdag spiller Lenny Kravitz på Plenen.

«Storhetstiden er over», mener svenske Expressen om retrostjernen. «Småtrivelig, men aldri særlig spennende», er konklusjonen etter konserten i Stockholms Gröna Lund. «Som minnenes aften for venner av lett funkrock fungerer konserten egentlig helt ok», skriver Aftonbladet.

Lenny Kravitz har aldri lagt skjul på at han er inspirert av gamle helter, men heller aldri kommet ut av skyggen til Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Curtis Mayfield og Prince.

HITPARADE

Nå turnerer han med en hitparade og fire låter fra sitt siste album «Black And White America».

Expressens anmelder bemerker at låtene fra hans tre første album er bedre enn alle de senere låtene. Men her er både «Always On The Run», den rocka coverversjonen av The Guess Whos «American Woman», pophiten «Fly Away» og «Are You Gonna Go My Way». Kravitz’ ekstranummer er som regel hiten fra debutalbumet i 1989, «Let Love Rule».

Best er Lenny Kravitz når han gjør soul, mener Expressen og trekker frem «Stand By My Woman». Han har da også med seg blåsere på turné. Aftonbladet får assosiasjoner til Curtis Mayfield av nye «Black And White America», men synes «Rock City Life» fra samme plate bare er pinlig.

Den svartkledde 48-åringen blir beskrevet som engasjert, med «konservert look» og «soveromsblikk». Fredag spiller Kravitz på Norwegian Wood i Oslo. Det spørs om han sier at norske kvinner er vakre også, akkurat som han bemerket at svenske kvinner er det.

Mer enn 5000 billetter er solgt til Lenny Kravitz-konserten på Plenen lørdag.

Værvarselet sier foreløpig at det blir litt regn, men mindre på kveld enn på dagtid. Temperaturen vil ligge rundt 11 til 13 grader, dermed blir det ikke den sommervarmen som Nattjazz opplevde i sydende Skostredet.

Artikkeltags