Multikunstneren Oddvar Torsheim måtte avlyse lutefiskfesten i Bergen i fjor på grunn av 70-årsfeiring. I kveld er han tilbake med sang og skjemt.

– Jeg fylte 71 for et par dager siden. Da ble det bare kaffe og napoleonskake. Feiringen i fjor var nok for resten av livet. Tok tid å bli meg selv igjen, sier den fargerike kunstneren fra Førde til BA.

I kveld er han tilbake på Madam Felle og Kongesalen for å lede an når lutefiskelskende bergensere skal kose seg. Han var med i 2006 og 2007, men måtte altså stå over i fjor.

– Jeg er altetende, men er veldig glad i fisk.

– TERAPI: – Hva skal du gjøre på scenen?

– Det blir jo mye Beatles og slikt i min tapning. CD-ene «Nynorskens skog» og «Tur-retur Blues» kom ut for lenge siden, men jeg prøver å bli bedre og bedre. Jeg lager bilder, sangen er terapi. Utrolig nok vil folk ha meg til å opptre. Tilbudene står i kø, sier Torsheim.

Han holder på å lage en ny CD, med Dylan-sanger. Men dette vil ta tid.

– Jeg oversetter ikke sangene hans, men omformer dem. Kan ikke lage kopier. Jeg har god kontakt med plateselskapet Tylden. Ingen maser. Jeg bruker den tiden jeg må.

– PÅ NETT: – Får du rettighetene til å gi det ut?

– Man vet aldri. Det gikk veldig bra sist. Platen ble vel utsolgt i 1999, men nå har vi fått den ut på iTunes, reklamerer Torsheim.

Han jobber med utstillinger i både innland og utland. Men tror han må vente et år til før det skjer noe mer i Bergen på den fronten.

I Kongesalen i kveld står han på scenen med Helge Jordal, Mads Eriksen, Jon Hjørnevik og flere.

– Jeg skal tråkke til. For sent å gi opp nå. Ellers blir jeg en sær spesialist.

– Du er også en aktiv bestefar?

– Til lille Jacob på tre år, ja. Jeg er ofte i Oslo og besøker ham. Elsker å kjøre barnevogn. Trodde aldri jeg skulle bli en slik apekatt. Han laget til og med en skulptur til meg. Man skal tidlig krøkes, sier Oddvar Torsheim med et smil.