Trekkspillbyen Bergen

Ole Hamre, Gabriel Fliflet og John Mandelid skal lage «Trekkspillene i Bergen» 2. juni.

Ole Hamre, Gabriel Fliflet og John Mandelid skal lage «Trekkspillene i Bergen» 2. juni. Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

Ole Hamre, Gabriel Fliflet og John Mandelid har invitert 500 trekkspillere til utekonsert på Festplassen

DEL

Som leder for OiOi-festvalen – det offisielle uteprogrammet til Festspillene – inviterer han alle trekkspillere på Vestlandet til «Trekkspillene i Bergen».

Det ambisiøst prosjekt vil nå sitt klimaks når alle musikerne – trolig et halvt tusen – drar i gang selve kronjuvelen for gammeldansglade, «Drømmen om Elin», på Festplassen om ettermiddagen.

Bli ikke overrasket om Elin Tvedt trekkes opp fra sitt selvpålagte Ølen-eksil denne dagen.

– Vi skal hylle trekkspillet som instrument. På et folkemøte i etterkant av fjorårets festspill, etterlyste John Mandelid flere trekkspillkonserter. Nå har vi tatt ham på ordet, sier Hamre.

BURSDAGSSANG

Han har også fått med sin mangeårige partner Gabriel Fliflet.

– Jeg er bare med som innleid hjelpemotor. Har planer om kun å spille en melodi, ved siden av fellesnummeret, sier han til BA.

John Mandelid er selvsagt også med i kulissene.

– Jeg skal utnytte kontaktflaten jeg har inn i miljøet. Jeg kjenner klubber og lag på hele Vestlandet. Nå får vi bare håpe at de kjenner sin besøkelsestid, sier Mandelid.

– Har vi plass til alle de tilreisende?

– Trekkspillere er sosiale, tolerante og fleksible mennesker, så vi skal nok få til privat innkvartering. Da blir det fest, smiler Mandelid.

– Dette er smalt og bredt, sært og populært på samme tid. Og derfor helt i tråd med OiOi-festivalens grunntanke. Festspillene er en festival for hele Vestlandet, så vi vil ha med flest mulig, sier Hamre.

På Festplassen vil Stian Carstensen være kapellmester. Den verdenskjente bandoneonspilleren Per Arne Glorvigen, som har bursdag 2. juni, blir også med. Det ryktes allerede om tidenes bursdagssang.

– Vi har med hele bredden, fra proffe til amatører. Alle i sentrum skal høre trekkspillet denne dagen. Vi holder på fra formiddag til ettermiddag.

Artikkeltags