Trude møter «Trudi»

Artikkelen er over 4 år gammel

Ordfører Trude Drevland har fått en dobbeltgjenger i «Jul i Vennebyen».

DEL

Når teppet går opp for «Jul i Vennebyen» på Fyllingsdalen Teater 20. november, er det med «Trudi Reveland» som «konstituert ordfører i Vennebyen». Hun vil selvfølgelig hilse på originalen.

– Dette har jeg gledet meg til, sier Trudi på nordnorsk i heisen til 12. etasje på rådhuset. Ordfører Trude Drevland blir ikke målløs, men tar overstrømmende imot sin dobbeltgjenger.

– Gu' kor fin du er. Du er helt fantastisk, sier Trude til Trudi alias Siv May Knudsen. De ser på hverandre gjennom samme svarte briller.

– Jeg tror vi har samme frisør, utbryter Trudi. Og viser frem gullkjolen og pelsen.

Vennebyens konstituerte ordfører foreslår også å male ordførerkontoret blått. Bergens ordfører får en rød juleduk for å friske opp kontoret, og teaterbilletter i gave.

– Nå er jeg konstituert ordfører i Fyllingsdalen, men bare frem til jul. Du kan jo ta deg en sydentur, så kan jeg steppe inn, foreslår Trudi Reveland. Trude Drevland er velviljen selv.

IMPONERT

– Du var nesten bedre enn Bjarte Hjelmeland, utbryter ordføreren lattermildt. Og lover å se «Jul i Vennebyen».

– Du skal få sitte på første rad, repliserer Trudi.

– I Vennebyen er jeg veldig snill og grei, det er vel du og?

– Ja, men en kan ikke alltid være grei, påpeker politiker-Trude.

Dobbeltgjengerne poserer strålende blide for BAs fotograf.

– Kanskje vi er søstre, undrer Trudi.

– Kanskje søstre i ånden, i hvert fall, mener Trude Drevland.

– FANTASTISK

– Hva synes du om at Fyllingsdalen Teater har laget en skikkelse inspirert av deg?

– Det der synes jeg var helt fantastisk. Det er utrolig morsomt å bli parodiert, det er en ære. Og dette virker det som hun har gjort research på, det var strålende. Fyllingsdalen Teater, here I come! varsler ordfører Trude Drevland.

Hun er ikke i tvil om at teatret vil lage en skikkelse en ordfører verdig.

– De har tatt en del av poengene til den damen. Jeg ser jo at det er noe som må dempes i virkeligheten, sier Trude smilende om seg selv.

– Det er kjempegøy.

Siv May Knudsen synes også det er utrolig gøy å spille en ordfører inspirert av ordføreren.

– Først var jeg helt vettskremt ved tanken på å imitere en ordfører. Men etter hvert som jeg øvde, så jeg hvilken herlig og fargerik person det var. Jeg koser meg med det, forteller Siv May Knudsen. Hun gjorde comeback på teaterscenen som Miss Hannigan i «Annie».

– MED RESPEKT OG KJÆRLIGHET

– Hvorfor skrev dere inn en ordfører inspirert av Trude Drevland i «Jul i Vennebyen»?

– Vi har jo skrevet et nytt manus der opphavet er godt ivaretatt med gjenkjennbare karakterer og kulisser. Men vi er i en bransje der vi driver med familieunderholdning, og spiller for foreldre og besteforeldre også. Jeg tror ungene synes det er gøy å se at de voksne også har glede av forestillingen, sier teatersjef Jørn Kvist om birollen.

– Trudi er en festmaker. Det er ganske nærliggende å tenke på Bergens ordfører, den som har raslet mest med ordførerkjedet og representert byen på en god måte. Trude Drevland er fargerik og festlig, og det er en god porsjon respekt og kjærlighet til opphavskvinnen i Trudi Reveland, mener Kvist.

– Jeg synes vi skal være glad for at vi har en ordfører som Trude, hun setter definitivt byen på kartet og er lidenskapelig opptatt av byen og innbyggerne, sier teatersjefen.

ALVESKURK

I «Jul i Vennebyen» møter du Apa, Jumpy og Ted, men også nye skikkelser. En selvopptatt alv har sett seg lei av at julenissen får all oppmerksomheten, og prøver å kuppe julen. Julenissen og hans arbeidere er på flukt, og beboerne i Vennebyen settes på prøve.

Fyllingsdalen Teaters nye produksjon er bygget på bergensbaserte Creacons TV-seriesuksess «Vennebyen», som vises i 185 land. Forhåndssalget av billetter til «Jul i Vennebyen» har allerede passert 3000.

– I fjor da vi hadde publikumsrekord, hadde ingen forestillinger forhåndssolgt mer enn 1000 billetter. Det sier vel litt om populariteten til «Vennebyen», mener teatersjef Jørn Kvist.

Artikkeltags