«Turklar» beste familie-TV

Artikkelen er over 13 år gammel

Hedda Kise og programmet «Turklar» har fått pris for å lage familie-TV av beste sort.

DEL

Det er organisasjonen BarneVakten som for femte gang har foretatt kåringen av årets familieprogram.

I sterk konkurranse med kandidater som Den store klassefesten og Newton gikk ut på tur-programmet Turklar av med seieren og dermed kan titulere seg Årets familieprogram 2005.

Juryen begrunner valget med at det i den stillesittende værdagen vi opplever er viktig med programmer som stimulerer til fysisk aktivitet.

"Turklar er et program som kan hjelpe barn til å bli glad i naturen, og vi håper det vil inspirere flere familier til å oppleve skogen, sjøens og fjellets fantastiske muligheter. Programmet har spennende temaer, sjarmerende barn og en engasjert programleder, og er uten tvil en serie som barn og voksne kan kose seg sammen med”, heter det i begrunnelsen.

Programleder og tidligere TV2-hallodame Hedda Kise tar utmerkelsen som et bevis på at man har klart å lage et program med gode verdier.

- Når barn skriver at de ikke får kommet seg på tur, fordi foreldrene ikke har lyst, foreslår jeg at de må se Turklar sammen med foreldrene sine. Nordmenn er ikke nødvendigvis født med ”ski på beina” lenger, men ofte kan foreldrenes manglende interesse for friluftsliv rett og slett bunne i at de ikke vet hvordan, hva og hvor. Jeg har fått flere meldinger fra foreldre som takker oss for at vi har hjulpet dem i gang, sier Hedda Kise.

Turklar samlet i snitt 257 000 seere i 2005.

Artikkeltags