TV 2 går tett på Kenneth

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

– Endelig kommer min seriøse side frem, sier Kenneth Sivertsen. I nesten ett år har TV 2 fulgt ham med kamera, og 27. november sendes det første av to programmer som tar for seg kunstneren og personen Kenneth.

DEL
Kulturserien «Arena» på TV 2 vier to programmer til Kenneth Sivertsen.

– For en gangs skyld får jeg komme frem med de seriøse tingene, smiler Kenneth som er glad for å få vist seg frem som kunstner og komponist, ikke som klovn og rebell.

SATT I BÅS
Kenneth mener selv at han på folkemunne er blitt fremstilt som en rebell, og innrømmer at det har vært vanskelig å komme ut av den båsen.

– Jeg er en mann som jobber seriøst, og jeg tror «Arena» vil hjelpe meg med å bli sluppet ut av båsen jeg er satt i.

– Er du fornøyd med måten TV 2 har fremstilt deg på?

– Det er alltid vanskelig å bedømme seg selv, men det er sjelden jeg har følt meg nærmere meg selv enn i «Arena». Kathrine Sæverud er den dyktigste TV-reporteren jeg har opplevd. Hun jobber og kjefter på meg. Provoserer meg, og gir seg ikke før hun har fått frem det hun mener at jeg er. Hun er kanskje den som har kommet nærmest meg, mener han.

Kenneth er faktisk litt stolt over programmene vi snart får se.

– Jeg har vært i så mange leirer: Klovn, medianisse, rebell. Men langt inne finnes det som er viktigst. Det å få si noe om storheten ved å få være i livet. Det høres kanskje litt pompøst ut, men i det å undres over det man ikke forstår, det man fornemmer – der ligger musikkens store kraft. Uten ord, for du kan ikke fange musikk. Jeg følte at de tonet ned klovnen i programmet. De tok meg på alvor, sier han alvorlig.

– Hvorfor ønsket TV 2 å lage program om deg?

– Unnskyld at jeg sier det, men fordi jeg er en interessant person! Det må jeg få lov til å si. Stort sett går jeg rundt og straffer meg selv fordi jeg ikke er god nok, forteller Kenneth.

REQUEIM
God nok er han i hvert fall for Bergen Filharmoniske Orkester, som nå har bedt ham skrive et requiem.

– Det er litt skummelt med tanke på alt som har skjedd de to siste årene. Requiem betyr jo dødsmesse, og min mor har minnet meg på om at Mozart døde før han fikk fullført sitt requiem.

Inspirasjon har han i hvert fall ikke problemer med å finne. Kenneth blir svært opprørt over alt som skjer i verden for tiden.

– Verden er gal, og vi lever i en farlig tid, så verdenssituasjonen inspirerer til å skrive et requiem, mener Kenneth Sivertsen.

Artikkeltags