– Uten Hulen hadde vi visnet vekk

Egil Hegerberg, her fra en konsert på Lost Weekend i 2006, har spilt på Hulen flere enn de fleste.

Egil Hegerberg, her fra en konsert på Lost Weekend i 2006, har spilt på Hulen flere enn de fleste. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Egil Hegerberg har spilt mer enn 30 ganger på Hulen. Er det slutt nå?

DEL

– Det er det stedet jeg har spilt desidert flest ganger på. Jeg hadde en opptelling en gang, men det er lenge siden og da havnet jeg på 30-tallet et sted, sier Egil Hegerberg til BA.

UTALLIGE KONSTELLASJONER

Tirsdag formiddag kom nyheten om at Hulen står i fare for å måtte stenge.

Byrådsleder Monica Mæland (H) var imidlertid ikke sen om å love at hun skal gjøre alt for at det legendariske konsertstedet består.

Reaksjonene fra artist-Norge har ikke latt vente på seg.

– For meg har Hulen vært ekstremt viktig, og jeg tviler på at jeg hadde vært artist hadde det ikke vært for Hulen. Det er jo en ting som er positivt for noen og negativt for andre, men for meg har det vært fint, sier Hegerberg.

Han har spilt på den legendariske Hulen-scenen i utallige konstellasjoner. Blant annet med Gartnerlosjen, Thulsa Doom, Hurra Torpedo og selvfølgelig som Bare Egil Band.

– Tidlig på 90-tallet var Hulen ekstremt giret på Gartnerlosjen, og det var det ikke så mange andre som var. De booket oss veldig mye, så hadde det ikke vært for Hulen, hadde Gartnerlosjen bare visnet vekk. Jeg hadde også min første konsert utenbys med Bare Egil Band på Hulen.

Hegerberg mener det er få steder i Bergen som kan overta den posisjonen Hulen har.

– Garage er også et flott sted som er litt i samme gate, men jeg har spilt veldig mye mer på Hulen enn på Garage. Kvarteret og Verftet har ikke helt samme personlighet som Hulen. Stedet har en veldig dedikert publikumsmasse som gir en helt fantastisk respons.

BANKET OPP PUBLIKUMMERE
Frittalende Vågard Unstad har stått på Hulen-scenen med A-laget ved et par anledninger.

– Hulen er jo litt eksotisk, men jeg hadde glemt at det fantes. Mitt beste festivalminne fra Hulen er da A-laget, med hjelp fra publikum, banket opp to publikummere som hev øl på scenen, forteller Unstad til BA.

VOKSTE OPP DER
For William Hut har også Hulen betydd mye.

– Hulen var alt for oss de ti første årene av karrieren. Det var der vi vokste opp med Poor Rich Ones, sier Hut til BA.

– Vi spilte vår første konsert der da vi var 15 år. Ingenting i Norge kan settes opp mot Hulen, fortsetter bergensmusikeren.

Les hele intervjuet med William Hut her.

Artikkeltags