– Vanskelig å få til uten Yngve og Jørgen

Kaizers Orchestra ble kåret til Årets spellemann 2012 under utdelingen av Spellemannprisene i Stavanger Konserthus lørdag kveld.

Kaizers Orchestra ble kåret til Årets spellemann 2012 under utdelingen av Spellemannprisene i Stavanger Konserthus lørdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kaizers Orchestra hyllet Duper-guttene da de vant Årets Spellemann. – Veldig hyggelig, sier Træen.

DEL

– Tusen hjertelig! Wow! Det er supergjevt å få en så spesiell pris. Vil takke bandet, folk i apparatet, familie og fans, sa Janove Ottesen fra scenen etter at bandet mottok den gjeve prisen.

– IKKE KLART DET UTEN DERE

Frontvokalisten ville også sette av tid til å takke produsentene Jørgen Træen og Yngve Sætre i Duper Studio i Bergen.

De har blant annet jobbet sammen med Kaizers Orchestra og produsert bandets trilogi.

– Det er vanskelig å få til det vi har fått til uten, Jørgen Træen og Yngve Sætre. Dere er de beste, vi hadde ikke klart det uten dere, fortsatte Ottesen.

– INSPIRERENDE

Yngve Sætre deltok ikke i Stavanger under årets prisutdeling, men forsikrer at han så det fra sofaen. Selv mener han det var stort å få hyllest fra bandet.

– Det er klart at dette var veldig hyggelig. Kaizers er et band som er inspirerende å jobbe med, og som er svært dedikerte i det de gjør, sier Sætre til BA.

– FORTJENT

Sætre synes samarbeidet med rockebandet har fungert godt, og at prisen ikke kom et sekund for tidlig.

– De har gjort så ekstremt mye de siste tre årene. Det var absolutt fortjent at de vant, forteller han.

I tillegg til Årets Spellemann vant Kaizers Orchestra pris for videoen til «Begravelsespolka», regisert av Eivind Tolås fra Bergen.

Artikkeltags