Var skeptisk til nakenscener

Ida Elise Broch er i ferd med å bli et av landets heteste filmnavn.

Ida Elise Broch er i ferd med å bli et av landets heteste filmnavn. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

I "Mannen som elsket Yngve" er det flere nakenscener mellom Ida Elise Broch og Rolf Kristian Larsen.

DEL

Kinopublikummet ble for alvor kjent med Ida Elise Broch gjennom suksessen "Switch", ungdomsfilmen fra snowboardmiljøet, som delvis ble spilt inn på Voss i fjor.

PREMIEREKLAR: Nå er hun igjen premiereklar, denne gang med "Mannen som elsket Yngve". Her spiller Ida Elise den opprørske og engasjerte Katrine, som er kjæresten til hovedpersonen Jarle Klepp, spilt av Rolf Kristian Larsen.

I utgangspunktet var Ida Elise noe skeptisk til nakenscenene i filmen, etter å ha lest de detaljerte sexbeskrivelsene i Tore Renbergs roman. Men sekvensene i filmen er forsiktige og definitvt ikke spekulative.

GODT FORBEREDT: - Jeg hadde forberedt meg godt i lang tid. På settet tok vi det veldig profesjonelt og det var en avlappet stemning, sier Ida Elise, som allerede er i gang med nye filmplaner.

- Jeg har nylig fått en ny rolle. Kan ikke si så mye om den ennå, ut over at det er en norsk film som skal spilles inn i Sverige og at det blir noe helt annet.

- Det er viktig for meg at jeg ikke blir plassert i bås som skuespiller.

- Katrine i "Mannen som elsket Yngve" er på mange måter et forbilde for meg, sier Ida Elise Broch (20).

1989: Handlingen i filmen, som er basert på Tore Renbergs bok med samme navn, er lagt til 1989. Berlinmuren har nettopp falt, og for de radikale videregående-elevene Katrine, Jarle og vennene deres er det musikk, politikk og fester som gjelder.

Selv ble Ida Elise født to år før handlingsåret i filmen, og sier at hun ikke har noe personlig forhold til den historiske begivenheten rundt Berlinmuren.

- Jeg kan huske at de voksne diskuterte det ved et middagsbesøk da jeg var liten. For meg er det et fint symbol på fred og frihet. Men filmen er først og fremst tidløs, sier hun til BA.

STORE FØLELSER: I "Mannen som elsket Yngve" får Jarle Klepp verden snudd på hodet når Yngve begynner i klassen.

Jarle, som har eget band, kule kompiser og verdens beste kjæreste, forelsker seg i den nye gutten på skolen.

Forvirret av sine egne følelser tar han valg som får dramatiske konsekvenser for seg selv og andre.

Som Jarles kjæreste spiller Ida Elise Broch på et bredt emosjonelt repertoar i en film som skildrer voldsomme følelsesmessige opp- og nedturer.

- Det var veldig utfordrende, sier 20-åringen, som er lillesøster til den foreløpig mer kjente Nicolai Cleve Broch (32) fra filmer som "Buddy", "Uno" og "Uro".

Artikkeltags