Vaskeekte pusegutter

Alle guttene i Feline Satisfaction har eller har hatt katt, men det var ikke så enkelt å få katten Max til å posere for fotografen. Fra venstre sitter Petter Dalane (19), Aleksander Næs (21), Jakob Sønnesyn (19) og Askjell Solstrand (20).

Alle guttene i Feline Satisfaction har eller har hatt katt, men det var ikke så enkelt å få katten Max til å posere for fotografen. Fra venstre sitter Petter Dalane (19), Aleksander Næs (21), Jakob Sønnesyn (19) og Askjell Solstrand (20). Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Feline Satisfaction spiller kattejazz og gir sine første penger fra spillejobber til nettopp katter!

DEL

Feline betyr katteaktig, og da er det kanskje ikke så overraskende at de fire guttene i Feline Satisfaction er glade i katter. På Facebook-siden til bandet står det at de spiller «kattejazz».

– Det er et paraplybegrep, forklarer Jakob Sønnesyn.

– Og så understreker det at vi spiller koselig musikk, sier Aleksander Næs.

I julen holdt bandet konserter på Cafe Sanaa og Bar Barrio. De fikk betalt 4300 kroner, og bestemte seg for å gjøre noe fint med pengene. Da falt deg seg ganske naturlig å gi pengene til Dyrebeskyttelsen.

– Det er fint å la pengene telle for noe, sier Næs.

– HELT RØRENDE

Torsdag kveld dro guttene til Dyrebeskyttelsens lokaler for å overrekke pengene og kose litt med kattene.

– Det er fantastisk at unge folk er så oppegående og tenker utenfor sin egen nesetipp. Det er helt rørende, og pengene som de gir, går rett til driften, sier Jonveig Johnsen som er nestleder i Dyrebeskyttelsen Bergen.

– Vi spiller jo først og fremst fordi det er gøy, så pengene blir bare en bonus, sier Petter Dalane til BA.

– Det er jo frivillig arbeid de holder på med her, så da kommer pengene ekstra godt med. De går vel til en eller annen heldig katt, sier Næs med et glimt i øyet.

JOBBER MED «SKOGSKATT»

Bandet jobber for tiden med en sang som har arbeidstittelen «skogskatt». Men det er ikke bare katter det går i.

– Planen vår det neste halve året er å spille inn ny musikk og spille konserter. Hvis alt går etter planen, vil vi også dra på en liten turné i sommer, sier gitarist Dalane.

Han er for tiden bortreist på folkehøgskole, så når han først er hjemme, jobber guttene mye med bandet. Faktisk øver de hjemme hos Dalane og hans katt, som virker å være stor fan av bandet.

– Hehe, hun ligger seg til å sove i basstrommene av og til.

– VI ER GANSKE PUSETE

– Men det må vel nesten være lov å kalle dere pusegutter?

– Ja, vi er ganske pusete i forhold til det meste i denne byen, sier Næs.

– Vi er en harmonisk og pusete gjeng, understreker Dalane.

Artikkeltags