I 2009 ga EMI Music Norge platekontrakt til tre artister: Susanne Sundfør, Maria Haukaas Mittet og Frida Amundsen fra Vaksdal. 18-åringen som da var – og fortsatt er – et ubeskrevet blad, fikk kontrakt basert på en demo hun hadde sunget inn hos produsentene Lars Hustoft og Yngve Høyland på Voss.

Først nå har Musikk-Norge fått høre hva Amundsen sysler med.

Tidligere denne måneden gikk debutsingelen «Closer» inn på B-listene til både P1 og P3.

– Jeg har egentlig jobbet med albumet de to siste årene – samtidig som jeg har gjort ferdig skolen. Det var viktig for meg, sier hun til BA.

18-åringen har jobbet mest i studioet på Voss, men har også vært ti dager i Los Angeles for å jobbe med andre låtskrivere.

FRIÅR OG ALBUMJOBBING
Debutalbumet kommer ikke før i 2012, men selv om det totalt kommer til å ta tre år fra hun signerte for EMI til albumslipp, var det ikke hennes plan at det skulle gå så fort.

– Nei, jeg hadde jo egentlig tenkt å studere litt og så satse mer på musikken senere, men nå blir det et friår etter videregående for å jobbe med albumet.

Musikalsk kan Amundsen plasseres i den allerede folksomme singer/songwriter-båsen.

– Har du en plan B dersom debutalbumet ikke skulle bli en suksess?

– Det er jo ikke sikkert det går, men vi får se. Det tenker jeg ikke på nå. EMI er flinke til å høre på meg, og det er veldig viktig for meg at jeg skal kunne stå for det jeg gir ut. Amundsen er også er medlåtskriver på det kommende debutalbumet.

SOMMERLÅTEN?
Den umiddelbare responsen på «Closer» fra radiokanalene er hun naturlig nok godt fornøyd med.

– Mamma har hørt mye på P3 i det siste, for å si det sånn.

Musikksjef i P1, Terje Qvam, sier følgende om hvorfor de spillelister «Closer»:

– Den er umiddelbar, catchy og du nynner raskt med på den. Vi tror den vil passe fint inn i kanalen nå som vi går mot sommer. Ellers er det jo spennende at det kommer nye unge kvinnelige norske utøvere, forteller han til BA.

Hos P3 har «Closer» ligget tre uker på spillelistene og fungerende musikksjef i kanalen, Wolfgang Wee, mener låten er skreddersydd for sommeren.

– Det første som traff oss var den unike stemmen hennes; søt, intim og flørtende på en gang, med masse signatur som skiller henne fra floraen av artister i denne sjangeren. Låten hennes er attpåtil den perfekte sommerpoplåten, med et veldig fint refreng og et bekymringsløst, flørtende sound som behager begge kjønn i alle aldre. Kan fort bli en radiohit i 2011, både i Norge og i utlandet, understreker han.