Vet du hvem Nic Meyer er?

Tore Paulsen Værnes har arvet dette maleriet. Nå lurer han på om noen kan hjelpe ham med informasjon om kunstneren.

Tore Paulsen Værnes har arvet dette maleriet. Nå lurer han på om noen kan hjelpe ham med informasjon om kunstneren. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Kunsinteresserte Tore Paulsen Værnes søker informasjon om den avdøde kunstmalerens identitet.

DEL

Med sin samboer har Værnes arvet det avbildede maleriet fra en gård i Surnadal på Nordmøre.

På baksiden av rammen står det skrevet «Ved Kattegat (ved Halmstad)». Videre står det at det er en gave til Randi Hansen fra sin far i 1921.

– Jeg har søkt på google og fant at det var en H Nic Meyer i Gamle Bergen billedsamling. Han var en aktiv fotograf i bergensområdet omkring 1907. Kan det være den samme som har malt dette bildet?, undrer Værnes.

MANGE HENVENDELSER

Værnes har uten hell søkt råd både i Halmstad i Sverige og hos Wendelbo Kunsthandel i Bergen. Men ingen kjente til navnet.

Sjefskonservator ved Bergens Kunstmuseum Knut Ormhaug kjenner til saken, men har heller ikke hørt om den ukjente maleren.

– Vi får mange henvendelser fra folk som vil ha mer informasjon om ukjente malerier de besitter. Det er stort sett ordinære ting, men av og til kommer vi over en liten sensasjon. Denne maleren kjenner jeg dessverre ikke til, han kan være en amatør for alt jeg vet, sier Ormhaug.

MYSTERIUM

Siden den eneste informasjonen han har funnet ledet til Bergen, håper Værnes nå BAs lesere kan hjelpe ham å løse mysteriet.

– Det hadde vært artig finne ut hvem han var, sier den pensjonerte trønderen som fremdeles ikke har gitt opp håpet.

Artikkeltags