Veum på vei til Hollywood

Den norske produsenten forteller om flere møter med amerikanske interessenter om en engelskspråklig versjon av Varg Veum. Her er Trond Espen Seim under siste innspillingsdag i 2011.

Den norske produsenten forteller om flere møter med amerikanske interessenter om en engelskspråklig versjon av Varg Veum. Her er Trond Espen Seim under siste innspillingsdag i 2011. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Cannes (BA.no): Bergensprodusenter i samtaler i Los Angeles.

DEL

En kjent Hollywood-produsent ønsker å lage engelsktalende versjoner av Varg Veum-serien.

–Amerikanerne er veldig begeistret for skandinavisk krim. Jeg har hatt flere møter i Los Angeles de siste månedene. Jeg har god tro på at vi får dette til, sier produsent Silje Hopland Eik til BA i Cannes.

  • Puls

Produsenten fra Bergen var med på å lose de seks siste Varg Veum-filmene i land. Nå kan det bli større fisker på kroken.

SEKS PROJEKTER I L.A.

–Amerikanerne vil beholde den autentiske stilen. Jeg har konkret kontakt med en kjent Hollywood-produsent som har som har gjort store TV-serier i USA. Jeg kan ikke røpe navnet ennå, men han elsker Bergen.

–Magefølelsen er god?

–Ja. Som alltid med amerikanere, er møtene gode og positive. Men de tenner på at Veum er en privatetterforsker i et spesifikt miljø. En ensom ulv med et hjerte av gull. Jeg har skjønt at skal vi i Norge nå et større publikum, må vi lage filmer med engelsk tale. Det tar vi konsekvensen av nå, sier Hopland Eik.

Derfor har hun seks ulike prosjekter under utvikling i Los Angeles.

Det ene forfattes av James Hart, som skrev «Hook» for Steven Spielberg og «Dracula» for Francis Coppola.

–Han er kjempeproff. Vi jobber hovedsakelig med å lage engelskspråklige filmer plantet i Skandinavia. Historier som bare vi kan fortelle.

60 MILL

–Er noen av prosjektene knyttet til Bergen?

–Ja. Et historisk drama plassert på 1920-tallet. Amerikanerne vil skyte dette i bergensområdet. Men vi trenger mye penger på plass først, minst 60 millioner kroner, hevder Hopland Eik.

Hun kan også glede seg over at de seks siste Veum-filmene er kjøpt opp av den tyske TV-kanalen ZDF. Et salg hun jobbet med i tre år.

BARNEFILM

Den ene av Veum-filmene, «I mørket er alle ulver grå», ble spilt inn i Budapest. Erfaringene der var så gode at Hopland Eik og CineNord nå spiller inn en større TV-serie, «Karsten og Petra», i den ungarske hovedstaden. Regissør er en annen bergenser, Arne Lindtner Næss.

–Det blir tolv TV-episoder og en spillefilm. Vi har 74 opptaksdager og 30 millioner i budsjett. Arne er ekstremt erfaren. Helt klart landets beste barnefilmregissør.

«Karsten og Petra» har kinopremiere 15. februar. TV-serien starter på NRK i august 2013.

Artikkeltags