Glasser, som er artistnavnet til Cameron Mesirow, og Auerbach er for tiden i Bergen. Både som venninner og som samarbeidspartnere. Auerbach har nemlig den siste uken satt opp utstillingen «Tetrachromat» som åpnet i går kveld på Bergen Kunsthall.

ORGELET
Elektropop-artisten Glasser var senest i Norge og spilte på Øyafestivalen i sommer. De to har tidligere bodd sammen i San Fransisco og har kjent hverandre siden slutten av tenårene. Tidligere samarbeid de to venninnene imellom har inkludert et svært orgel som de gav navnet «The Auerglass». Denne gang krysser ikke kunstformene deres på samme måte. Glasser spilte en nedstrippet minikonsert på Landmark i kveld, mens Auerbachs kunst, som er inspirert av matematikk og fysikk, står frem til 22. november.

– Vi er begge kreative mennesker og da er det naturlig på et eller annet tidspunkt å prøve ut ting sammen. Det hele startet vel da vi bodde sammen og kjedet oss en kveld. Vi fant ut at vi hadde lyst å gjøre noe på en felles plattform og da oppstod ideen om dette orgelet, forteller Auerbach til BA på Landmark.

– Dette er heller ikke prosjekter som gjør at den ene eller andre går ut av sin kunstneriske rolle. Prosjektene vi gjør sammen passer godt inn i begges karrierer, legger Mesirow til.

TIL SVERIGE
Glasser gav ut debutalbumet sitt «Ring» i fjor høst og høstet gode og til dels glitrendre kritikker. Bergen Kunsthall er første stopp for Auerbachs «Tetrachromat» som etter Bergen skal flyttes videre til Malmö og Brüssel.

Utstillingens tittel henspiller på en forestilling om at det kan finnes mennesker med en «tetrakromatisk» synsevne. Mennesker oppfatter normalt verden omkring seg trikromatisk (trefarget). Mennesker har tre typer reseptorer for oppfattelse av farge, med varierende sensitivitetsvariasjoner: rød, grønn og blå. En ny teori har imidlertid åpnet for at det kan finnes en liten prosentandel mennesker, og da bare kvinner, som kan ha en fjerde fargereseptor, noe som gjør dem «tetrakromatisk»