Vil bruke tårnsalen mer

Tårnsalen, som var stengt i en lang periode i vinter på grunn av rehabilitering, er et flerbrukslokale som disponeres av Kode, Kulturskolen og Lysverket. De siste årene har blant annet Ai Wei Wei-installasjonen «81 wooden balls» og Larry Clarks-fotografiene «Teenage Lust» vært stilt ut her.

Tårnsalen, som var stengt i en lang periode i vinter på grunn av rehabilitering, er et flerbrukslokale som disponeres av Kode, Kulturskolen og Lysverket. De siste årene har blant annet Ai Wei Wei-installasjonen «81 wooden balls» og Larry Clarks-fotografiene «Teenage Lust» vært stilt ut her. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kode skal se nærmere på bruken av Tårnsalen. Nå brukes den til alt fra verdensberømte artisters lanseringsfester til bryllup og konfirmasjoner.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Mer enn 50 arrangementer i Tårnsalen så langt i år. I juni hadde Röyksopp & Robyn et DJ-sett i salen.

En halvtime etter at 7. hadde blitt til 8. juni i år steg Torbjørn Brundtland og Svein Berge i Röyksopp opp i DJ-båsen sammen med Robyn inne i Tårnsalen på Kode 4.

Arrangementet, som var lukket, var smekkfullt. Mens trioen trillet ut dansbare toner, blant annet fra det aktuelle minialbumet «Do It Again», omkranset Bård Breiviks kunst hele kvelden.

Kode- og Lysverket-navnet ble hashtagget hyppig i sosiale medier av folk som ikke var på Kode for verkene på veggene denne kvelden.

DEKKER KUN VAKTHOLD

Tårnsalen, som var stengt i en lang periode i vinter på grunn av rehabilitering, er et flerbrukslokale som disponeres av Kode, Kulturskolen og Lysverket.

De siste årene har blant annet Ai Wei Wei-installasjonen «81 wooden balls» og Larry Clarks-fotografiene «Teenage Lust» vært stilt ut her. Kulturskolen og Lysverket betaler ikke leie for Tårnsalen, de dekker kun kostnadene for vakthold ved sine arrangementer.

Hittil i 2014 har Kulturskolen hatt 32 konserter i Tårnsalen, Lysverket 13 arrangementer, som er alt fra bryllup til den nevnte Röyksopp & Robyn-kvelden, mens Kode har brukt salen til to yogaarrangementer, noen åpningsarrangementer og et bokbad med Gunnar Danbolt i forbindelse med lanseringen av boken «Frå modernisme til det kontemporære».

Salen har også blitt leid ut fem ganger til eksterne, blant annet til konserter under Borealis. I løpet av høsten 2014 er det allerede booket inn konferanser, konserter og bryllupsfester.

– Da vi begynte å snakke med Kode i 2012 var Tårnsalen noe vi snakket om helt fra begynnelsen. Holdningen deres var at det var supert at det ble brukt, forteller daglig leder for Lysverket, Fredrik Saroea, til BA.

– Til veggmonterte utstillinger funker det veldig bra å ha arrangementer der og personlig syns jeg det er veldig bra at det er et utstillingsrom. Hadde det blitt et rent kommersielt utleierom hadde det mistet litt av magien som et utstillingsrom har.

– Hvilke utfordringer er knyttet til at det er verdifull kunst på veggene?

– Vi har helt klare føringer for hvordan vi skal ivareta sikkerheten for verkene og vi har et enormt fint samarbeid med museet.

– VIKTIGST Å FORMIDLE

Enten i høst eller i starten av 2015 skal Kode se nærmere på hvilken rolle Tårnsalen skal spille, både i museet, men også i kultur-Bergen.

– Vi skal gjennomgå behovene våre og overveie nøye hva vi skal gjøre. I dag kan det være vanskelig å vise kunst og samtidig huse store arrangementer, sier Kode-direktør Karin Hindsbo.

– Det er mange ting som skal vurderes i en slik prosess. Vi er først og fremst et museum og ikke en konsertarena. Det aller viktigste for oss er å formidle kunst, selv om vi også har musikk under vår organisasjon i form av komponisthjemmene.

Hindsbo understreker at Kode er veldig fornøyd med samarbeidet med Lysverket og at de også gjerne vil samarbeide mer.

– Det er viktig at det vi gjør henger sammen med vår virksomhet og bidrar med noe i kultur-Bergen. Jeg vet ikke hvor mye vi bidrar om Tårnsalen hadde vært et rent utleielokale til lukkede private arrangementer uten kulturformål. Hvis man spisser bruken av salen så kan man også utnytte den bedre.

Artikkeltags