Gå til sidens hovedinnhold

Vil gifte seg, men får ikke

Artikkelen er over 14 år gammel

Fylkesmannen vil ikke at May Britt og Kåre Morten skal gifte seg.

Maybritt Stusdal Matre og Kåre Morten Watne fra filmen "Kabal i hjerter" har lenge sett frem til å gifte seg, skriver Bergens Tidende i dag.

I dokumentarfilmen om paret, som blant annet skildrer forlovelsestiden deres, forteller de om bryllupsplanene sine. Siden den gang, har forberedelsene til bryllupet kommet godt i gang, og vielsen var satt til å skulle skje i Korskirken 5.mai i år

Men nå ser det ut til at det ikke blir noe bryllup.

Fylkesmannen i Hordaland sa nei til vielse like før påske. Årsaken til avslaget skal være at Kåre Morten vil trenge pleie i fremtiden som hans kommende kone ikke vil være i stand til å gi ham.

Paret er naturlig nok svært skuffet, og gir også utrykk for dette.

- Dette var trasig. Jeg er glad i Maybritt, sier Kåre Morten til BT.

- Han syns nok det var verre enn trasig. Du skulle sett ham da han fikk vite det. Han ble helt blek i fjeset, tilføyer Maybritt til avisen.

GIR IKKE OPP
En advokat er engasjert for å bringe saken videre, for ingenting tyder på at paret akter å gi opp bryllupsplanene. En formell klage på avslaget er avsendt til Fylkesmannen og en underskriftskampanje i byen vedrørende saken, er allerede i gang.

Advokaten til kjæresteparet, Øyvind Bjørkås, sier dette til BT:

- Fylkesmannen har full anledning til å trekke tilbake avslaget, men hvis de velger å opprettholde sitt tidligere vedtak, vil saken bli sendt videre til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet for å bli behandlet der.