Vil gifte seg, men får ikke

Maybritt Stusdal Matre og Kåre Morten Watne, kjent fra filmen "Kabal i hjerter", får ikke gifte seg.

Maybritt Stusdal Matre og Kåre Morten Watne, kjent fra filmen "Kabal i hjerter", får ikke gifte seg. Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

Fylkesmannen vil ikke at May Britt og Kåre Morten skal gifte seg.

DEL

Maybritt Stusdal Matre og Kåre Morten Watne fra filmen "Kabal i hjerter" har lenge sett frem til å gifte seg, skriver Bergens Tidende i dag.

I dokumentarfilmen om paret, som blant annet skildrer forlovelsestiden deres, forteller de om bryllupsplanene sine. Siden den gang, har forberedelsene til bryllupet kommet godt i gang, og vielsen var satt til å skulle skje i Korskirken 5.mai i år

Men nå ser det ut til at det ikke blir noe bryllup.

Fylkesmannen i Hordaland sa nei til vielse like før påske. Årsaken til avslaget skal være at Kåre Morten vil trenge pleie i fremtiden som hans kommende kone ikke vil være i stand til å gi ham.

Paret er naturlig nok svært skuffet, og gir også utrykk for dette.

- Dette var trasig. Jeg er glad i Maybritt, sier Kåre Morten til BT.

- Han syns nok det var verre enn trasig. Du skulle sett ham da han fikk vite det. Han ble helt blek i fjeset, tilføyer Maybritt til avisen.

GIR IKKE OPP
En advokat er engasjert for å bringe saken videre, for ingenting tyder på at paret akter å gi opp bryllupsplanene. En formell klage på avslaget er avsendt til Fylkesmannen og en underskriftskampanje i byen vedrørende saken, er allerede i gang.

Advokaten til kjæresteparet, Øyvind Bjørkås, sier dette til BT:

- Fylkesmannen har full anledning til å trekke tilbake avslaget, men hvis de velger å opprettholde sitt tidligere vedtak, vil saken bli sendt videre til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet for å bli behandlet der.

Artikkeltags