Vil ta igjen Ylvis

Øyvind Rafto, Anders Hoff og Calle Hellevang Larsen er i støtet.
Humortrioen Raske Menn har i september premiere på sin nye forestilling, som ifølge dem selv er to show for prisen av ett.

Øyvind Rafto, Anders Hoff og Calle Hellevang Larsen er i støtet. Humortrioen Raske Menn har i september premiere på sin nye forestilling, som ifølge dem selv er to show for prisen av ett. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

– Vi må ta igjen Ylvis. Raske Menn har alltid følt en viss konkurranse med dem, sier Calle Hellevang Larsen til BA.

DEL

Raske Menn spurter mot målstreken. I sommer kjører humortrioen prøveforestillinger i Tjøme, før det blir premiere i Oslo 10. september på den nye forestillingen som har fått tittelen «Show 2 & 3».

– Siden vi bare har gjort ett show tidligere, må vi kjøre på så folk får to show for prisen av ett.

– Du føler at dere er i mål?

– Ja. Vi har satt forbud mot å skrive nye numre. Nå blir det mest flikking. Men etter noen prøveforestillinger i Oslo for venner og bekjente, er vi nok klare, mener Hellevang Larsen.

KOMMER TIL BERGEN: Sammen med Øyvind Rafto og Anders Hoff har han til nå spilt seks-syv forestillinger i Tjø­me.

– Selv om det nye showet ikke er helt ferdig, tror jeg folk merker lite til det. Greien er at vi bytter ut flere numre fra kveld til kveld, så showene blir forskjellige, sier Calle Hellevang Larsen til BA.

Premieren i Oslo blir på Christiania Teater, der trioens manager og produsent Peter Brandt har den største eierposten.

– Men vi kommer til Bergen, trolig i løpet av 2010. Vi ønsker å spille på en mindre scene slik at vi kan få bli i Bergen en lengre periode, sier Hellevang Larsen.

EKSPLOSJONER: Før sommeren hadde Raske Menn på plass 30-40 numre som skal prøves ut i Tjøme. Trolig kutter de ut ti numre før premieren.

– Vi kommer av og til litt ut av det, ler og må stoppe opp. Men det synes publikum bare er artig. Rammen rundt disse prø­veforestillingene er ganske løs, nesten som en TV-innspilling.

– Vet dere hva som fungerer?

– Det er litt vanskelig, siden salen er liten og miljøet er annerledes enn det som venter i Oslo. På rene testnumre merker vi lettere hva som fungerer eller ikke. Det er også noen innslag vi ikke får prøvd i Tjøme. Blant annet planlegger vi masse eksplosjoner.

– Så budsjettet er mye høyere på dette showet?

– Ja, vi prøver å bruke opp pengene på det første nummeret. Det blir heftig, ler Hellevang Larsen.

Alt er nyskrevet, blant annet sammen med instruktør Teodor Janson.

– Folk vil likevel kjenne igjen humoren. Jeg spiller blant annet en polsk elsker, Pjotr, som legger an på Øyvinds dameskikkelse.

Artikkeltags