Vil ut i verden

HP Gundersen håper at all oppmerksomheten i utenlandsk presse skal åpne opp for mye spilling utenfor Norge.

HP Gundersen håper at all oppmerksomheten i utenlandsk presse skal åpne opp for mye spilling utenfor Norge. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Her er HP Gundersens internasjonale utgivelse av Pink Floyds «The Great Gig In The Sky».

DEL

HP Gundersen-bandet The Last Hurrah fikk det ærefulle oppdraget å lage sin helt egne tolkning av Pink Floyds klassiker «The Great Gig In The Sky» for et av verdens viktigste musikkmagasiner, Mojo.

Nå foreligger låten på en CD som følger med den siste utgaven av bladet, der Mojos utvalgte favorittband gjør hele «Dark Side of the Moon» og «Wish You Were Here» i ny tapning. Inne i bladet er det helt nye intervjuer med David Gilmour og Nick Mason om denne perioden i Pink Floys turbulente liv.

– Vi har bevisst kuttet vekk låtens distinkte vokal. Poenger var at Mojo ville at vi skulle tolke den inn i vårt lydbilde. Den er derfor ikke veldig fjern fra våre originallåter, sier HP Gundersen til BA.no.

Han fikk veldig gode tilbakemeldinger fra Mojo etter at låten var sendt over til London. Dette kommer på toppen av superskrytet Mojo og andre internasjonale musikkblader har gitt til The Last Hurrahs siste album.

– Det er jo en veldig honnør at vi blir valgt ut som ett av 20 band i hele verden. «The Great Gig In The Sky» kommer også på en egen EP i høst med tre av våre andre låter på. Nå håper vi at all oppmerksomheten i utenlandsk presse skal åpne opp for mye spilling utenfor Norge, sier HP.

Det er han som har tenkt ut bandets distinkte arrangement av Pink Floyd-klassikeren.

Artikkeltags