– Visste at det kom til å bli en suksess

Det var en blid og sedvanlig engasjert Kim Bodnia som snakket om «Broen»-suksessen foran journalister og mediefolk i Peer Gynt-salen fredag morgen.

Det var en blid og sedvanlig engasjert Kim Bodnia som snakket om «Broen»-suksessen foran journalister og mediefolk i Peer Gynt-salen fredag morgen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kim Bodnia er skråsikker på at «Broen» tåler en ny runde.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Den danske skuespillergiganten var på plass under Nordiske Mediedager i Grieghallen i går for å snakke om suksessen med det svensk-danske krimsamarbeidet «Broen». Etterpå var han mest interessert i å snakke om viktigheten av Bergen for hans karriere utenfor Danmark.

MÅ HA TRYGGHET
– Jeg husker at jeg under innspillingen av «Himmelfall» satt oppe i solsiden her og tenkte at «dette kan jeg gjøre nå». Derfor er det veldig godt for meg å være tilbake, sier Bodnia og gestikulerer stort med armene.

– Jeg har alltid vært en type som trenger trygge rammer rundt meg for å prestere. Under «Himmelfall»-innspillingen fikk jeg det, for første gang i utlandet, og fikk dermed umiddelbart lyst til å gjøre mer. Blant annet i Norge, sier Bodnia som riktignok hadde spilt i den norskproduserte Marius Holst-filmen «Øyenstikker» i 2001. Den filmen ble spilt inn i Stockholm.

I «Himmelfall,» som ble regissert av Gunnar Vikene, spilte Bodnia psykiateren Johannes. Siden da har dansken spilt i flere norske filmer, blant annet «Monstertorsdag» og begge «Tomme tønner»-filmene.

Nå for tiden sluttfører han arbeidet med filmen «Skumringslandet» i Sokndal hvor han har pendlet til fra sitt hjem i København i mange måneder.

«BROEN»-SUKSESSEN
Under sesjonen i Grieghallen var Bodnia på plass sammen med Charlotte Sieling, som har hatt det overordnede ansvar for seriens utforming, og «Broen»-fotograf Jørgen Johansson. De ti episodene i sesong 1 av «Broen» har vært en kjempesuksess en rekke steder. Serien har blitt solgt til land som Belgia, Nederland og Australia - for å nevne noen. Den vises nå på BBC 4 i England hvor første episode samlet over én million seere.

– Jeg skjønte veldig tidlig, faktisk da jeg så manuset for første gang, at det ville bli en suksess. Den viktigste faktoren i det var trioen Charlotte Sieling, Jørgen Johansson og Henrik Georgsson som har laget kvalitetsmessig ekstremt bra ting tidligere.

– Man kan aldri spå noe om seertall og slike ting på forhånd, men at det ble en kunstnerisk suksess visste jeg.

Første sesong av «Broen» hadde et budsjett på 80 millioner kroner. Nå er forberedelsene til sesong 2 i full gang. NRK, som var co-produsenter på sesong 1, har tidligere uttalt at de er interessert i mer «Broen». Både Bodnia og Sofia Helin, som er hans motspiller i serien, har takket ja til en ny sesong.

– Dette er TV som har gått hjem til folk og rett inn i stuene deres. Når skuespillerne også har inne energien fra de første ti episodene og det er kvalitet i tankerekkene bak dette så ser jeg ingen problemer med å gå på med en ny sesong. Det er ekstremt vanskelig å lage gode serier og når vi får det til som her så tåler det en ny runde, forteller Bodnia.

Artikkeltags