– Jeg ble utrolig giret da jeg ble kontaktet av Sia sitt team om dette, og jeg er ekstremt stolt av at min remiks er en del av Sia sitt prosjekt. Dette er naturligvis stort for meg som artist, og jeg er takknemlig for at jeg fikk muligheten til å remixe en av hennes låter, sier Alan Walker (19) til BA fredag.

– Ærefullt oppdrag

Den australske artisten Sia inviterte 19-åringen med på å remixe låten hennes «Move Your Body».

Låten er en del av deluxe versjon av albumet «This is acting», som hun slapp i januar 2016.

– Det er et ærefullt oppdrag for Alan og oss. Sia er unektelig en av verdens største artister, og vi er alle svorne fans, både musikalsk og kunstnerisk for øvrig, sa manager Gunnar Greve til VG da samarbeidet ble offentliggjort i begynnelsen av oktober.

Artisten og låtskriveren Sia har vært en kjent navn i bransjen i en årrekke. Hun ble for alvor kjent da låten «Titanium» med David Guetta ble en hit i 2011.

Sia har blant annet skrevet låter for Eminem, Rihanna og Beyoncé.

LES OGSÅ: Alan Walker ble hyret av Sia

– Stor fan av Sia selv

Albumet ble sluppet fredag, og inneholder syv ekstraspor. De eneste øvrige gjesteartistene på platen er Sean Paul og Kendrick Lamar.

Alan Walker er med andre ord i godt selskap.

– Ettersom jeg er en stor fan av Sia selv, så ser jeg på dette som den ultimate kreative og musikalske utfordringen. Jeg gleder meg til å vise denne frem for alle mine fans, og spesielt til å se hva Sia sine fans synes om min remiks, sier produsenten fra Fana.

Låten har premiere på Billboard fredag morgen, amerikansk tid.

En av verdens beste

Walker slo igjennom med singelen «Faded», som nå har blitt streamet over 500 millioner ganger på strømmetjenesten Spotify.

Onsdag denne uken suste Alan Walker inn på en 55. plass på det innflytelsesrike magasinet DJ Mag toppliste over verdens beste DJ-er. Han er en av årets nykommere.

Tidligere denne uken spilte han inn en musikkvideo på Ulriken. Med seg hadde han 100 bergensere.

– Jeg kan si så mye som at vi gleder oss ekstremt masse til å dele dette med folket, og at det er veldig gøy å kunne eksponere Bergen for resten av verden gjennom musikkvideoen, sa Yonas Aregai, som sammen med Gunnar Greve er Alan Walkers manager, om innspillingen.

Alan Walker er en av flere bergensartister som gjør det stort internasjonalt. Walker er nominert til «beste norske artist» under MTVs europeiske musikkutdeling. BA har tidligere skrevet om hvordan Fana-gutten har herjer på hitlistene verden rundt (krever innlogging).

LES OGSÅ: Fire nordmenn står på listen. To av dem er bergensere