Fredag morgen klokken 0900 slapp produsenten Alan Walker fra Fana singelen «Alone». Etter drøye fem timer på nett, nærmer musikkvideoen seg en halv million visninger på YouTube.

– For meg handler «Alone» om samhold. En sang som lovpriser den følelsen og komforten i solidariteten. Da jeg begynte å lage musikk handlet det aldri om å være noen, men om å skape noe for andre som kunne nyte det med meg. Det jeg har opplevd ved å lage musikken og dele det med fantastisk, sier Alan Walker i en pressemelding fredag.

Se videoen nederst i saken.

– Gøy å kunne eksponere Bergen

I forbindelse med slippet av sin tredje offisielle singel, spilte han inn en musikkvideo på Ulriken i midten av oktober. Til det søkte han 100 bergensere til statistroller i produksjonen, som er gjort av det svenske produksjonsselskapet Bror Bror.

– Jeg kan si så mye som at vi gleder oss ekstremt masse til å dele dette med folket, og at det er veldig gøy å kunne eksponere Bergen for resten av verden gjennom musikkvideoen, sa Yonas Aregai, som sammen med Gunnar Greve er Alan Walkers manager.

Snart på hjemmebane

I begynnelsen av november ble Alan Walker stemt frem som vinneren i kategorien «Best Norwegian Act», hvor han konkurrerte mot Kygo, Aurora, Astrid S. og Julie Bergan. 21. og 22. desember spiller han sin første konsert på hjemmebane.

– Det blir magisk, fortalte Alan Walker da han offentliggjorde konsertene i hjembyen.

Torsdag kveld opptrådte han i Chengdu i Kina, før turen går videre til Beijing og Taipei og Ho Chi Minh i Taiwan. Deretter venter Indonesia, Singapore, Malaysia, Hong Kong og Pune i India. Den siste konserten på Asia-turneen finner sted fire dager før konserten på USF Verftet.

Prisdryss og milepæler

EDM-artisten fra Fana når stadig nye høyder. Tirsdag denne uken ble han tildelt EBBA-prisen, en pris mange godt etablerte artister har blitt tildelt før ham.

– Helt uvirkelig, jeg har ikke ord, sa Walker til NRK om nyheten fra den europeiske kringkastingsunionen (EBU).

Det var ikke før i begynnelsen av 2016 at han debuterte som liveartist, noe som skjedde under X-games på Tøyen i Oslo.

Nå turnerer han verden rundt og herjer hitlistene, og rundet nylig en milliard avspillinger på YouTube.

Han har samarbeidet med superstjernen Sia og blitt kåret til en av verdens hundre beste DJ-er av det innflytelsesrike magasinet DJ Mag.