– Har du lyst til å jobbe som musiker?, spurte BAs journalist Alan Walker i et intervju i april 2015.

– Foreløpig ser jeg på det som en hobby. Det er veldig vanskelig å si, men det jeg føler mest for er å fortsette, siden det ble ganske stort. Egentlig er mitt største ønske å få flere lyttere, svarte Alan Walker, som den gang var 17 år og gikk på Danielsen videregående skole.

Den gylne milliard

Da intervjuet ble gjort hadde låten «Faded» 5,1 millioner avspillinger på YouTube og 2,3 millioner strømminger på Spotify.

Rundt et halvannet år senere har samme låt over 182 millioner avspillinger på YouTube. På Spotify har sangen blitt strømmet over 527 millioner ganger.

Nå har altså 19-åringens Youtube-kanal rundet én milliard avspillinger på YouTube. 1.004.566.414 avspillinger har han i skrivende stund.

Til stjernehimmelen

Siden BA-intervjuet på gutterommet på Kringlebotn har mye skjedd i Alan Walkers liv.

Det var ikke før i begynnelsen av 2016 at han debuterte som liveartist, noe som skjedde under X-games på Tøyen i Oslo.

Nå turnerer han verden rundt og herjer hitlister.

Han har samarbeidet med superstjernen Sia og blitt kåret til en av verdens hundre beste DJ-er av det innflytelsesrike magasinet DJ Mag.

Tirsdag denne uken ble Alan Walker tildelt EBBA-prisen, en pris mange godt etablerte artister har blitt tildelt før ham.

«I en alder av nitten, kan Alan Walker definitivt anses å være veteran innen elektronisk dansemusikk», skrev juryen i sin begrunnelse.

– Helt uvirkelig, jeg har ikke ord, sa Walker til NRK om nyheten fra den europeiske kringkastingsunionen (EBU).

For øyeblikket ligger bergensartisten på en 9. plass på European Border Breakers Chart med låten «Faded», og ligger dermed foran britiske Dua Lipa, Years & Years og Frances.