Solen står midt på himmelen, og en glisende Aurora møter BA på Bastionen noen timer før konsertstart. Hun er et drøyt kvarter forsinket, og unnskylder seg flere ganger.

– Skolen har startet igjen, så det er mer trafikk på veiene enn vi tenkte det ville være, ler hun.

Onsdag kom hun tilbake til Norge igjen, etter å ha spilt en konsert i Budapest tirsdag. Hun har spilt på Roskilde og Glastonbury, festivaler med opp mot henholdsvis 100.000 og 200.000 publikummere.

Torsdag kveld står hun på scenen foran 3.000 mennesker på Bastionen. Utsolgt på konsertdagen.

– Nei, tuller du. Er det utsolgt? Så gøy!

Svipptur hjemom

Aurora Aksnes, 20-åringen fra Os som har slått igjennom internasjonalt på rekordtid, er hjemme igjen. Osingen kaller også Bergen for «sin egen by».

– Livet er egentlig veldig fint nå. Det går selvfølgelig opp og ned, fra minutt til minutt. Eller ... I hvert fall fra time til time. Men det kan jo ha noe med at jeg ikke har spist nok. I dag gleder jeg meg til å spille i min egen by, som en litt mer etablert artist, sier hun.

For det har vært et travelt år for artisten. I januar mottok hun Spellamannprisen for «Årets Nykommer», og i mars kom debutalbumet «All My Demons Greeting Me As A Friend».

Hun har spilt på scener flere steder i verden, og opptrådt for flere millioner amerikanere på TV. Hun er kun en svipptur hjemom, før hun i morgen drar videre til Bodø, og deretter Tyskland og Sveits. Så får hun en liten uke fri, noe Aurora ser på som en sjeldenhet.

Hun forteller om en lærerik periode, og at hun har opplevd mye fint. Hun har for mange opplevelser å velge mellom, og greier rett og slett ikke plukke ut én spesifikk.

– Det har også vært mye vanskelig. Det går opp og ned, men jeg husker stort sett bare de gøye tingene. Ting har bare toppet seg igjen og igjen, Fra Montréal i Canada, til Way out west i Sverige. Så vil jeg si at det toppet seg igjen i Budapest nå på tirsdag.

Videre er det fullt kjør frem til 18. desember, med konserter, øving og studiojobbing. Men så får hun halvannen uke fri, forteller Aurora.

– Det blir deilig med jul, konstaterer hun.

Søstrene og nye venner

Hun har i flere sammenhenger rost søstrene Miranda og Viktoria opp i skyene, og fortalt at de er uerstattelige. De har blant annet vært med henne til USA, da hun opptrådte hos Jimmy Fallon og til Øyafestivalen i sommer. Også er de alltid med på musikkvideoinnspillingene til Aurora.

– Det er det verste jeg kan holde på med. Det er så lange dager og jeg blir så kald.

Miranda er makeupartist og Viktoria designer og stylist. De bidrar med en hel del til Auroras image. Miranda var også med til torsdagens konsert.

– Hvordan er det å være søsteren til Aurora?

– Det er veldig fint. Det er gøy å få være med henne rundt, og at jeg får gjort det jeg kan, smiler Miranda.

Vi er backstage og Aurora skal straks ha lydprøve. Søsteren pudrer opp Auroras ansikt på vei til neste intervju.

– Jeg har aldri vært spesielt flink til å få venner. Jeg er bestevenn med storesøstrene mine og de i bandet. Men i det siste har jeg prøvd å være litt med folk på min egen alder, og det har jeg klart, forteller artisten og legger til:

– Det er litt fordi jeg ikke vil være den eneste igjen når de dør. Det er jo litt logisk, smiler hun.

De nye og jevnaldrende vennene hennes var på plass på Bastionen den kvelden.

– De spør så lite, og vet ikke så mye om meg som artist, sier 20-åringen.

– Tusen uferdige låter

Aurora holder for tiden på med ny musikk. Eller som hun selv forklarer det «jeg skriver på nye tekster hele tiden». Når nytt materiale kommer, vet hun ikke. Men hver gang hun er hjemme, jobber hun i studio.

– Før skrev jeg ferdig en sang, og feiret for meg selv. Men nå begynner jeg på en sang, og så skal jeg plutselig spise middag eller gå om bord på et fly. Da kommer jeg plutselig på en ny sang. Så jeg har vel egentlig tusen uferdige sanger, forteller hun.

– Hvordan ser du for deg det neste albumet?

Hun drar lenge på det.

– Jo lettere man lar seg bøye, jo mer kommersielt blir det. Hvis man er veldig kommersiell, får man mye makt. Alle vil det beste for meg, spesielt meg. Men den neste platen blir veldig Aurora. Det er veldig mye Aurora i den første også, men den er litt mer berørt av andres meninger. Mer enn jeg var komfortabel med, sier vokalisten og låtskriveren.

– Jeg gleder meg veldig til å gi ut mer musikk.