Gå til sidens hovedinnhold

– Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær

Artikkelen er over 5 år gammel

Det ble en regntung start på lørdagen for Bergen Ølfestival, men gjestene lot seg ikke stoppe.

– Jeg har vært her de to siste årene, og det har vært fantastiske opplevelser. Med masse godt øl, gliser Henrik Hordvik.

– Og så er det jo veldig greit med matfestivalen i tillegg. De har episke burgere, ler Fredrik Ahlsen.

Sol og regn

Kompisene ankom festivalen i 14-tiden lørdag, omtrent da regnet ga seg for en kort periode, og solen meldte sin ankomst.

– Det var bare tilfeldig. Vi hadde dratt hit uansett om regnet hadde pøst ned, slår de fast.

Og pøse ned skulle det etter hvert gjøre. Nesten uten forvarsel begynte regnet å smadre i bakken i 15-tiden. Gatene inne på festivalområdet, som bare minutter i forveien var tjukkpakket med folk, ble på sekunder folketomme.

Søkte ly i teltene

Tusenvis av besøkende presset seg i ly inne i ølteltene, men noen lot seg ikke stoppe av regnskyllet, og fortsatte sin ferd gjennom «bryggerigaten».

– Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Er det ikke det man sier? spør en ponchokledd Fredrik Roll, som sammen med kjæresten Oda Hole hadde tatt turen innom festivalen.

– Men det er vanskelig å slippe til når været er som nå. Folk presser seg i ly inne i teltene og sperrer veien, sier Roll, mens regnet plasker ned rundt ham.

Gikk tom for glass

Besøkende måtte kjøpe egne ølglass før de kunne kaste seg over de forskjellige ølteltene. Glassene ble solgt ved to telt i hver sin ende av festivalområdet.

Arrangørene hadde sørget for 20.000 glass til hvert av utsalgsstedene, men klokken halv seks gikk teltet nærmest inngangen tom. Da måtte festivalsjefen ta tak, og flere glass kom på plass.

– Det er jo et fantastisk tegn, smiler festivalsjef Jonatan Krzywinski, som fikk overbragt «nødmeldingen» da han ble intervjuet av BA.

15.000 besøkende

Og ganske riktig. Bare en time senere kom meldingen om at 15.000 hadde besøkt festivalen fredag og lørdag. Det til tross for at halve lørdagen gikk bort til styrtregn.

– Vi har gått i flere uker og hatt angst for at vi skulle få akkurat slikt vær som det her. Derfor er det utrolig deilig å se at det egentlig ikke hadde så mye å si. Det er fantastisk stemning, og folk ser virkelig ut til å kose seg, sier den entusiastiske festivalsjefen til BA.

Kommentarer til denne saken