– Dere er også blant de vi gjerne kaller «morgendagens helter».

Kommunikasjonsrådgiver Eli Rye i Statoil hentet frem superlativene.

Blant 2.333 forslag til nye oppfinnelser fra hele landet, kom 576 bidrag fra Vest-Norge. Totalt står en nå igjen med 100 finalister, 20 fra vest – og to av disse fra skolen på Nordnespynten.

Juleavslutningen på sjettetrinnet vil bli husket lenge. Ikke bare hos fire jenter som fikk diplomer og premier, men også blant de 22 andre jentene og 13 guttene.

Og blant lærerne! Kontaktlærerne Gerd og Oda hadde begge en tåre i øyekroken.

– Har helt fra førstetrinn fortalt barna at de må våge tenke annerledes, bruke fantasien – ja, rett og slett tørre, forklarer naturfaglærer, Oda Sørheim.

Prosjekt Fantasi skal inspirere barn og ungdom til å bruke fantasien med tanke på fremtidens oppfinnelser – et samarbeid mellom Statoil og fem vitensentre rundt i landet, bla. VilVite på Møhlenpris.

Prosjektet er et forsøk på å heve interessen for matematikk og naturfag, og de beste ideene skal på turne blant norske vitensentre i 2016 og 2017.

– VilVite har engasjert seg fordi vitensenteret skal bidra til at flere blir nysgjerrige på mulighetene i realfag. På veien er det viktig å dyrke fantasi, kreativitet og skaperlyst. Blant annet har vi hatt Fantasi-verksted som skoler har deltatt på for å utvikle sine forslag til fremtidens oppfinnelser, opplyser markedssjef Anne Tove Koldal.