Olav André Eidnes (29) som bor i Bergen, men opprinnelig er fra Eidfjord i Hardanger, gikk videre i TV2-programmet, Idol onsdag kveld.

På audition i Bergen sang han sangen «Need the sun to break» av James Bay, og han forteller til BA at han aldri hadde trodd han skulle gå videre.

– Det var overraskende og deilig. Det var veldig rart å stå foran de fire dommerne som skulle bedømme opptredenen min, og jeg var veldig nervøs, sier 29-åringen.

Se hans audition nedenfor!

Han forteller videre at han ikke husker så veldig mye av hele greien for nervene var så sterkt til stede, og kroppen var i høyspenning. Men han legger til at etter han gikk videre var det bare moro, og han slappet mer av, og kunne nyte det.

Musikk på «gutterommet»

Frem til nå har musikken vært noe deltakeren fra Eidfjord for det aller meste har holdt på med på «gutterommet». Og det var på grunn av lite erfaring med publikum, at han trodde han ikke skulle gå videre.

– Jeg har bare drevet aktivt med musikk hjemme. Da jeg skulle øve foran produsentene, var det vel andre gang jeg hadde gjort det på ti år. Jeg sang for så vidt i et bryllup for en kompis i september, men har generelt lite erfaring med publikum, og nervene kan fort ta overhånd.

Kompisen trådde til

– Det var kompisen min som meldte meg på uten å ha hørt meg synge før, og kan hende han bare gjorde det for spøken sin skyld, men nå er det blitt alvor ut av det hele, legger Eidnes til.

– Samboeren min har foreslått det tidligere at jeg må melde meg på Idol, men jeg har aldri ville gjøre det selv. Jeg visste ingenting på forhånd at jeg var på meldt, men trengte vel et spark bak i rumpa, sier Idol-deltakeren til BA.

Han forteller at sønnen hans på to år forstår det ikke helt, men datteren på åtte har klart å holde tett om at han har gått videre i konkurransen, og er kjempe stolt over pappaen sin.

– De synes og det er litt rart å se pappa på Idol-reklamen på TV, legger tobarnsfaren til.

Se hvordan Olav André imponerte dommerne:

 

Drøm vekket til live

Han sier til BA at dette er en drøm som er blitt vekket opp til live igjen av dvalen, og han forteller at han hadde lagt musikkdrømmen litt på hyllen.

Ifølge han selv får han nå bruke musikk-egenskapene sine utover til et publikum.

– Nå får jeg øvd masse på sanger, og jeg får bare trene bort nervene til jeg skal til Oslo. Jeg skal ikke drømme for stort enda, og jeg skal ta ting som det kommer, forteller Idol-deltakeren.