– Det er vel egentlig én ting å si, og det er at vi gleder oss veldig, sier festivalsjef, Frank Nes.

I midten av november kom meldingen mange har lengtet etter: John Olav Nilsen er tilbake med ny musikk.

Da hadde det gått tre år siden bergensartisten, som av mange blir beskrevet som en av landets beste låtskrivere, sist ga ordentlig lyd fra seg. (John Olav dukket riktignok opp på scenen med Lars Vaular under årets Bergenfest.)

– Det er mange som har savnet John Olav og det vi har hørt til nå virker veldig lovende, sier festivalsjefen.

Ny gjeng

John Olav har med seg Einar Vågenes og Lars Eriksen, under konstellasjonen John Olav Nilsen & Nordsjøen.

Dagen etter det annonserte comebacket, slapp han singelen «Inn i min tid». 17. februar slippes albumet, som er spilt inn i eget studio med produsent Yngve Sætre.

John Olav solgte ut to bergenskonserter på under fem minutter. Nå får fansen enda en sjanse til å få med seg John Olav. Denne gang på Bergenfest og siste festivaldag.

LES OGSÅ: Han skal avslutte Øya

En mulig «snakkis»

Også den kongolesiske rapperen Baloji kommer til Bergenfest.

– Dette er nok et ukjent navn for mange nordmenn, men det er en artist det er kjekt å presentere på festival. Vi er sikre på at han gir publikum noe de ellers ikke ville opplevd.

Den Brussel-baserte artisten har fått god omtale i flere store, internasjonale aviser og magasiner. Også artister som Nick Cave, Damon Albarn og Elvis Costello har uttrykt begeistring for Baloji, og Bergenfest-arrangørene har tro på at han vil bli et av festivalens «snakkiser».

– Vi falt helt for Baloji da vi hørte ham første gang. Det er en kombinasjon av verdensmusikk og hip hop. Veldig sjarmerende og enormt fargerikt, sier Nes.

Disse spiller også

Michael David Rosenberg, bedre kjent som Passenger, spilte på Bergenfest i 2015. I 2017 er han tilbake.

Mandag annonserte Bergenfest at musikklegenden Bryan Ferry er klar for å spille på festivalens siste dag. Også den kritikerroste briten, Benjamine Clementine spiller lørdagen.

De lokale artistene 9 Grader Nord og boy pablo, som i november Vipps/Bergenfest-stipend, var de første to artistene som ble offentliggjort til Bergenfest 2017.