– Dette er en knallbra booking. Ghost er det mest spennende og gjennomførte bandet i rockens nyere tid, sier bergensmusikeren Tarjei Strøm til BA.

Sammen med Sigur Rós, Wilco og Wolf Alice skal Ghost åpne Bergenfest torsdag 16. juni. Sist bandet spilte i Bergen var på Koengen sammen med Iron Maiden juni 2014.

– Dette er en utrolig fin booking for Bergenfest. Det er et av bandene som virkelig har satt spor av seg de siste årene. Torsdagen blir en fantastisk dag på festivalen. Folk som er opptatt av god musikk vil ikke være i tvil om hva de skal den dagen, forteller festivalsjef Frank Nes.

De spilte også på Røkeriet USF på denne tiden for to år siden.

– Bergenfest er på ballen

Strøm, som er mest kjent som trommis for Datarock og Ralph Myerz & The Jack Herren Band, mener Ghosts siste plate uten tvil er årets beste rockeplate.

– Deres nyeste plate «Meloria» er uten tvil årets beste rockeplate og liveshowet deres putter magien tilbake i rocken. Rockens redningsmenn, rett og slett, sier han.

Med denne fascinasjonen for Ghost er det ingen tvil om at Strøm er fornøyd med Bergenfest-bookingen.

– Dette viser at Bergenfest er på ballen og booker bandet på topp under en sommer der de ellers varmer opp for Iron Maiden eller headliner Europas største rockefestival.

Ukjente medlemmer

Ghost er blitt et anerkjent rockeband etter at de startet opp i Linköping i 2008, men få vet hvem som egentlig er med i gruppen. Musikerne skjuler seg bak masker eller ansiktsmaling, både på konserter og promobilder.

Det er vokalisten som sminker på seg en hodeskallemaske akkompagnert med et antrekk lik paven, mens resten av bandet har masker og svarte kapper. Ingen har enda avslørt hvem som befinner seg bak maskene, og det er kanskje nettopp denne mystikken som løfter musikken og opplevelsen av Ghost et ekstra hakk.

Saken fortsetter under bildet.

 

– Bak maskene skjuler de smarteste svenske musikerne siden ABBA seg. Det er unge herrer som har vokst opp med KISS, King Diamond, svensk death metal, norsk black metal, samt den beste poppen fra 80-tallet til nå - som de så har sydd sammen til sitt eget drømmeband, forteller bergensmusikeren.

– Helt perfekt rett og slett, magien er endelig tilbake i rocken, legger han til.

«Ghost på Bergenfest blir en fest for både øyne og ører uansett hvilke musikalske preferanser du har. Bandet har skjønt viktigheten av teater og formidling, og pakker det hele inn i et kledelig lag med svart humor,» skriver Bergenfest i en pressemelding.

Bergenfest 2016

15. - 18. juni

Foreløpig artister: Ghost, Sigur Rós, Wilco, Wolf Alice, Action Bronson, Yelawolf, Lars Vaular, Years and Years, Astrid S, Depresno, Rudimental, Great News, Banditos, Blackfoot Gypsies.