Gå til sidens hovedinnhold

Vill Vill Vest og Biff inngår samarbeid

Artikkelen er over 4 år gammel

Bergen Internasjonale Filmfestival og musikkbransjefestivalen Vill Vill Vest skal sammen trekke flere folk til byen.

– Det er viktig for byen at vi løfter hverandre, og filmmiljøet har en del å lære av musikkmiljøet i denne byen, sier festivalsjef for Bergen Internasjonale Filmfestival (Biff), Tor Fosse.

Sammen med festivalen Vill Vill Vest skal de presentere foredrag og møteplasser i krysningspunktet mellom film og musikk.

– Det er flere åpenbare samarbeidsmuligheter mellom de to bransjene, og vi ser frem til å utforske disse mulighetene, sier Karen Sofie Sørensen, daglig leder i Brak som programmerer konferansedelen av bransjefestivalen Vill Vill Vest.

– Andre misunner oss

Festivalene, som overlapper hverandre i månedsskiftet september-oktober, håper at samarbeidet vil trekke flere folk til begge arrangementene.

– Dette blir nok et satsingsområde for vår del. Musikk er et eget fag innenfor film, og det er mye å hente i faget, sier Biff-sjefen.

De skal samarbeide faglig internt, hente inn konsertfilmer, musikkvideoer og virtual reality-filmer.

Foreløpig har de ikke noe i banken, men året har så vidt begynt. Fosse regner med at de har hanket inn filmer etter at de har besøkt festivalene South By Southwest i Texas og Tribeca Film Festival i New York.

– Det som gjør samarbeidet fint, er at vi kan gjøre de ulike tingene vi er gode på til et enda bedre program, sier Fosse og legger til:

– Jeg tror mange andre byer misunner oss det miljøet vi har her i byen.

Musikkvideokonkurranse

Selv om de trår litt varsomt inn i det nye samarbeidet, er de alle enige om at det blir kjekt å gjøre noe felles.

– Det blir fint for begge festivalene å få til dette. Vi skal skape noe på en felles arena, noe jeg tror vi får til bedre sammen enn hver for oss, sier William Lindborg, administrativ leder i Biff.

I tillegg til at de samarbeider på det faglige, har de også planer om å arrangere en musikkvideokonkurranse. Men det er fortsatt i planleggingsfasen.

– I Norge har vi ufattelig mange dyktige folk innen musikkvideoproduksjon og artister med internasjonalt nedslagsfelt, så dette er den perfekte arenaen å få til noe slikt, sier Karen Sofie Sørensen i Vill Vill Vest.

Vill Vill Vest utvider

Vill Vill Vest ble arrangert for første gang i fjor. Festivalen, som nesten solgte ut i fjor, høster lovord fra bransjen.

I år utvider de kapasiteten, og festivalsjef Vilde Blomhoff Pedersen forteller at de ønsker å bli etablert som en synlig og viktig festival.

– Jeg er fortsatt overrasket over hvor bra det gikk og hvor godt vi ble mottatt i fjor. Nå skal vi sette i gang med det «vanskelige andre året», og vi må bevise at det ikke bare var flaks.

Onsdag åpner artistpåmeldingen til festivalen, og frem til begynnelsen av april kan artister fra hele det langstrakte landet melde seg opp og bli vurdert av programkomiteen.

I fjor var det over 600 påmeldte, og Pedersen forteller om et skyhøyt nivå.

– Vi håper at artister melder seg på selv om de kanskje fikk avslag i fjor. Vi vil ha band fra hele Norge, og vi skal gå bredt ut i hva vi presenterer både i sjanger og format, sier festivalsjefen.

Vill Vill Vest kommer i 2017 også til å ha et ekstra fokus på klubbscenen med en egen klubbkveld under festivalen.

– Den norske klubbscenen er unik og sterk, men vi har sett at det ikke nødvendigvis passer inn som en typisk konsertstruktur, forklarer Pedersen.

Biff går av stabelen 26. september, og holder det gående til 4. oktober. Vill Vill Vest 2017 starter 28. september og avsluttes 30. september med Den Hemmelige Festen på USF Verftet.

Kommentarer til denne saken