40 åringer flest har ofte et sterkt ønske om å fornye seg, gjøre det litt uventede. Som tenkt, så gjort – og fra tirsdag vil alle vi andre kunne ta del i tankesettet til et godt over gjennomsnittet fotointeressert medlem i Bekkalokket Fotoklubb.

– Jubileumsutstillinger har vi altså hvert femte år, og når vi først tenkte utradisjonelt og ville utendørs for å vise bilder, falt tanken på Småpudden – broen over Damsgårdssundet, forteller leder i klubben, Marit Oset Fagerheim.

Landet på andrevalget

– Men det gikk ikke. Kommunen var rett og slett rett for trafikkork – at det å stille seg opp for å studere fotografiene ville føre til problemer. Derfor landet vi heller på inngangspartiet til gangtunnelen mellom Byparken og Bystasjonen.

Bekkalokk-lederen er faktisk like spent som alle vi andre.

– Selv har jeg ikke sett bildene som blir med på utstillingen. Disse er nemlig plukket ut av en utstillingsjury.

Om valget av utstillingsområde, sier hun

– Vi vet jo alle at gangtunnelen er et område med veldig mange som går til og fra – og til alle døgnets tider.

Det er snakk om 55 fotografier i størrelse 40 ganger 60 cm som vil bli hengt opp på begge sider av inngangspartiet.

– Vi er 130 medlemmer i klubben, men bare 55 av disse valgte å melde på tre bilder hver til utstillingskonkurransen.

Utstillingsjuryens oppgave var så å finne frem til ett bilde fra hver av de 55 medlemmene.

Her blir det kunne det beste av det beste som Bekkalokket kan by på.

– Mange av medlemmene (50-50 kvinner og menn) er prisbelønte fotografer og fellesnevner for medlemmene er at samtlige er langt over gjennomsnittet opptatt av kvalitetsfotografiet. Bekkalokkets kvinner og menn har sine mobiltelefoner, men sverger til langt mer avansert kamerautstyr enn bare mobilkamera.

Kommer fra byen og rundt

– Medlemmene våre kommer fra både Bergen og ellers distriktet rundt, og vi har ofte medlemsmøter hvor det utveksles meninger og kunnskap.

Marit Oset Fagerheim mener hun ikke tar munnen for full, når hun påstår at Bekkalokket nok er landets mest aktive fotoklubb.

– Til utstillingen vil en finne alle mulige slags motiver. Det er ikke på forhånd valgt et spesielt jubileumsmotiv, så medlemmene har valgt enten å sende inn dagsaktuelle motiver eller bilder fra «albumet».

Utstillingen blir stående et godt stykke ut i mai måned, og de utstilte fotografiene er overført til et materiale som garantert tåler bergensk klima.

– Det har vi testet ut på forhånd!