Terningkast 5: Akkurat litt for sjarmerende

Preben Fjell (til venstre) kommer fra Sotra. Sammen med Dennis Vareide har han skapt et YouTube-hysteri Norge ikke har sett maken til. Nå har de laget film om live sitt.

Preben Fjell (til venstre) kommer fra Sotra. Sammen med Dennis Vareide har han skapt et YouTube-hysteri Norge ikke har sett maken til. Nå har de laget film om live sitt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Preben Fjell og Dennis Vareide er to sjarmerende karer. Kanskje litt for sjarmerende, om de vil være jackass-aktige.

DEL

YouTube-hitene Preben Fjell og Dennis Vareide har fått sin egen film. Bergenserne Kaspar Synnevåg og Henrik Hylland Uhlving har laget filmen om to av YouTubes størstes stjerner.

Fikk du med deg?  Blodfan intervjuet forbildene

Og hva kan jeg si. Det er en film i god Jackass-stil. Prebz og Dennis utfordrer hverandre til alt de ikke kan. Dennis kan ikke kjøre bil, så Preben henter inn Martin Schanche. Prebz har nettopp gjennomført en slankeoperasjon, så Dennis henter inn Dag Otto Lauritzen. Filmens røde tråd er hvordan kameratene løser oppgavene - med en god del balleslag.

Prebz og Dennis: The Movie, med Preben Fjell, Dennis Vareide med flere, regi: Kaspar Synnevåg, aldersgrense: 6 år, varighet: 1 time, 31 minutter

Vi får et fint innblikk i livene til to karer, som har skapt seg et navn på stjernehimmelen gjennom å spille og ta det opp på video. Nå er det blitt den reneste familiebedriften.

Det som er gjennomgående i hele filmne er at guttene er sjarmerende. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor akkurat disse to har oppnådd den enorme suksessen de har. De har humor og selvironi, og de har en egen evne til å få selv den mest sedate voksne i kinosalen til å le høylydt.

Selv disse to driver med noe de fleste voksne bare rister på hodet av, så er det fascinerende at så utrolig mange barn og unge har trykket Prebz og Dennis til brystet.

LES OGSÅ: «Prebz og Dennis: The Movie»: – Et realt balleslag 

Regissør Synnevåg vil ikke kalle dette en dokumentar. Jeg vil gå stikk motsatt. Dette er en dokumentar virkelig verd å se, for det er en dokumentarfilm som flyter ut i så mange andre filmsjangre, noe som gir filmen dimensjoner. Den er utrolig bra laget, og blandingen av Prebz og Dennis' egen videoproduksjon blander seg fint inn med filmskapernes eget materiale.

I denne filmen finner man kjærlighet, utfordringer og ren smerte. Det kan tendensere mot litt teit når Dennis må legge an på kvinner på Karl Johans gate med strøm koblet til kroppen. Men siden Dennis er så utrolig sjarmerende som han er, så blir det faktisk ikke kleint i det hele tatt.

Skal jeg flisespikke, så måtte det være at man går altfor lite inn i filmen om hvorfor disse to kanaljene er stjerner i det hele tatt. Det blir riktignok introdusert i begynnelsen av filmen, men det er ikke nok for at vi voksne skal forstå hva som egentlig gjør at Prebz og Dennis er så store. Dermed blir det vanskelig for oss å forstå bakgrunnen. Dette kunne egentlig vært hvem som helst. Det eneste vi forstår er at de har gjort noe veldig mange liker. Spør du folk over 40, så er det nok mange som ikke har peiling på hva disse to legger ut på YouTube.

Filmen er absolutt godt laget og den vil fungere som et godt vitnemål for hva disse unge karene har fått gjort på så kort tid.

Artikkeltags