Beste premierehelg på kino i år

Kristoffer Joner spiller den erfarne geologen, Kristian Eikfjord, som havner i elleville dramascener i både «Bølgen» og «Skjelvet».

Kristoffer Joner spiller den erfarne geologen, Kristian Eikfjord, som havner i elleville dramascener i både «Bølgen» og «Skjelvet». Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Katastrofefilmen der Oslo går i grus inntok lerretet på landets kinoer i forrige uke.

DEL

Ifølge Stein Sørensen, som er programsjef på Bergen Kino, har de allerede hatt 55 forestillinger med over 6500 besøkende på Bergen Kino.

– Alle forestillingene på kveldstid har vært belagt. Filmen har åpnet omtrent som «Bølgen», som endte på 60.000 besøk i Bergen, meddeler programsjefen til BA.

Les også: – Man kan få store skjelv overalt (BA+)

I løpet av den første helgen har hele 155.000 nordmenn sett Oslo rase sammen. Det er mer enn noen annen kinopremiere i 2018.

«Bølgen» ble sett av over 800.000 norske filmelskere da den var å se på lerretet i 2015, og produsenten har ikke noe mindre forventninger til oppfølgeren.

– Med denne filmen har vi dyttet alle grenser. Jeg tror vi har laget den mest spektakulære filmen som er gjort i Norge, sa produsent, Martin Sundland til BA tidligere i år.

Artikkeltags