Lurer du på hvorfor Trude Drevland sykler rundt i sentrum i dag?

Trude Drevland og Davy Wathne er på hjul,  for Bergen kommune på Verdensdagen for Psykisk Helse. Arkivfoto: BA

Trude Drevland og Davy Wathne er på hjul, for Bergen kommune på Verdensdagen for Psykisk Helse. Arkivfoto: BA

Dette kan du finne på for å markere verdensdagen for psykisk helse.

DEL

Film og samtale

Bergen Kino inviterer til visning av den nye filmen DISCO, med Josefin Frida, kjent fra NRK-serien SKAM i hovedrollen, klokken 1750. Filmen handler om Miriam på 19 år som opplever press fra flere hold, ensomhet, og følelsen av å aldri være god nok, samtidig som hun mangler et språk for å formidle det.

Mental Helse Ungdom Bergen, inviterer til panelsamtale etter visningen. Der vil det bli diskutert hvordan vi kan bedre de unge sin psykiske helse i Norge torsdag. Anmeldelse av filmen finner du her: «Man blir faktisk sittende å gispe...»

På hjul med Trude og Davy

Lurer du på hvorfor Davy Wathne sykler rundt i sentrum med en ropert, og Trude Drevland sitt hår flagrer i vinden i sentrum? Bergen kommune sender i dag ut fem syklende representanter på pyntede sykler på Torgallmenningen, og Festplassen klokken 1000–1200 for å skape oppmerksomhet rundt dagen.

Gjengen på hjul vil bremse opp, for å snakke med forbipasserende, og kanskje fortelle det at å være frivillig senker blodtrykket, hindrer demens, og på sin vei- klare å verve noen til frivillighetskoordinatorene i kommunen og besøkstjenesten i Røde Kors.

Kaffetår og bakst

Det er mange steder du kan få servert og innta koffein, og bakst denne verdensdagen. Din første kopp kan du innta om du befinner deg på Kleppestø Kai på Askøy klokken 0700. På Røde Kors Huset i Bergen, kan du ta din andre, til frokost klokken 0900. På Amalie Skrams Hus blir det bolle å få til lunsj til den tredje koppen klokken 10.00. På Mental Helse Bergen blir det kaffe hele dagen, på treffstedet loftet.

Fem grunner

Til å markere åpenhet rundt psykisk helse:

  • At det blir lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte.
  • Mindre tabu og skam rundt psykiske utfordringer.
  • Å styrke den psykiske helsen.
  • Et mer inkluderende nærmiljø, arbeidsmiljø og skolemiljø.
  • Et rausere samfunn.

Kilde: www.verdensdagen.no

Artikkeltags