Til Koengen med kjente klassikere

TIL BERGEN: Phil Collins fortsetter å turnere så lenge det er «kult». Foto: Rebecca Blackwell, AP

TIL BERGEN: Phil Collins fortsetter å turnere så lenge det er «kult». Foto: Rebecca Blackwell, AP

Av

Phil Collins lover klassikere når han kommer til Bergen og Koengen i sommer.

DEL

Phil Collins har lagt en tøff pensjonstilværelse bak seg. Det var barna hans som fikk ham til å ta steget tilbake til scenen, ikke minst sønnen Nicholas som følger med pappa Phil på hele turneen.

– Jeg innså at jeg burde gjøre noe, sier Phil Collins til NTB.

Mye av det vi har hørt om fra den kanten i senere tid har handlet om sykdom. I 2016 viste han imidlertid hele verden at han har mer å gi, med den selvbiografiske boken «Not Dead Yet». I kjølvannet kom comebackturné med samme navn.

Nå er Phil Collins klar for sin første konsert i Bergen noensinne og ventes til Koengen 10. juni. Og det er uten tvil en legende som er på vei. Gjennom karrieren kan vi snakke om et platesalg i 100-millioner-klassen.

Phil Collins

Født i 1951 i Storbritannia.

Fra 1970 til 1996 var han med i gruppen Genesis.

Har hatt stor suksess som soloartist med hitlåter som «In the air tonight», «You can't hurry love» og «You'll be in my heart».

I 2016 slapp han den selvbiografiske boken «Not Dead Yet».

Holder konsert på Koengen mandag 10. juni.

Drakk for mye

Men det var ingen selvfølge at han skulle komme tilbake. Allerede i 2004 og 2005 reiste han på en avskjedsturné for siden å pensjonere seg helt fra turnélivet.

– Jeg ville være hjemme med barna og være en helt vanlig pappa. Jeg ville våkne opp og tenke «hva vil jeg gjøre i dag». Livet har en tendens til å bli veldig travelt dersom man gjør disse greiene hele tiden, sier Phil Collins med henvisning til musikk-karrieren.

Men tiden etter den siste spillingen ble tøff. Han har blant annet stått frem i intervjuer og snakket om at det ble en periode med for mye drikking.

– Jeg fikk noen dårlige vaner samtidig som ekteskapet mitt tok slutt, kone og barn flyttet til Miami og det var tøft på grunn av avstanden.

I 2016 skapte det store overskrifter da han og ekskonen Orianne fant sammen igjen.

– Alt er bra nå, jeg er bosatt i Miami, sier han om saken til TT.

Spiller klassikerne

Når han ser tilbake, takker han blant annet vennene for at han klarte å snu den dårlige trenden. Og barna hans oppmuntret ham til å gjøre comeback, og slik ble det. Med seg i turnégruppen har han sønnen Nicholas på trommer.

– Vi kommer til å spille de fleste låtene som folk vil høre. Det blir noen overraskelser, men vi tar med oss mange av låtene som folk kjenner, lover han. Og forteller at han ikke har satt noen sluttdato for livet på landeveien denne gangen.

Artikkeltags