Gå til sidens hovedinnhold

André blir Bergens von Trapp

Artikkelen er over 5 år gammel

André Søfteland og Ann Sofie Jonsson skal spille kjæresteparet i musikalen «The Sound of Music» på Cornerteateret i høst.

«Hellemyrsfolket»-stjernen André Søfteland skal spille «The Sound of Music» både på Cornerteateret på Møhlenpris og i USA i år. Mange kjenner musikalen gjennom den Oscar-belønte filmen med Julie Andrews.

– Tror du den har appell til bergenserne?

– Ja, det er en historie som har overlevd så lenge, og har blitt spilt i alle land siden den kom ut. En dæsj romantikk og en dæsj fare, så har du det, sier musikalsangeren. Han skal gi liv til enkemannen og syvbarnsfaren von Trapp som blir forelsket i barnepiken Maria.

– Det er noe særnorsk i von Trapps motstand mot invasjonen av Østerrike. Det appellerer veldig. Og så er det fin musikk, og en musikal basert på en sann historie, påpeker medregissør Raymond Corrado Knutsen.

– Annen nerve

André Søfteland går nok en gang fra DNS til en uavhengig teatergruppe.

– Det er det som er så deilig som frilanser, du kan gå fra produksjon til produksjon. Når du ikke har tryggheten til en statlig institusjon kan det gi en annen nerve i produksjonen. Det gir noe mer når alle må kjøre på, du har mer å tape, sier Søfteland.

– Det som blir gøy å se er om jeg sier replikker på engelsk, tilføyer han. Søfteland skal også gjøre den amerikanske versjonen av «The Sound of Music» i sommer.

På søndag møtte han motspiller Ann Sofie Jonsson, også hun musikalartist, som har base på Musikalhuset på Askøy.

– Hvordan er kjemien?

– Jeg må komme over at hun er svensk. Nei, jeg er glad i deg, smiler han til musikalens Maria.

Amerikansk regissør

– Det var med skrekkblandet fryd jeg gjorde audition for Michael Blatt, forteller Ann Sofie Jonsson.

Regissøren er en kollega av Musikalhusets Raymond Corrado Knutsen fra prestisjetunge Actors Studio Drama School i New York.

– Det er fantastisk å få sjansen, synes Ann Sofie.

– Det var definitivt ingen selvfølgelighet å få rollen.

Blatt har bakgrunn fra Broadway og off-Broadway, og har sett gjennom auditionvideoer fra Askøy og Bergen. Uten å kjenne sangeren Marianne Juvik Sæbø ga han henne rollen som abbedissen.

Stor satsing

Askøys Musikalhuset satser stort på «The Sound of Music» med 25 skuespillere og ti musikere.

– Det er stort og skummelt, det er det som er gøy, mener Raymond Corrado Knutsen. Han tar master på Actors Studio Drama School, og har regiansvaret til Blatt kommer i august.

– Vi har prøvd å snakke med bedrifter og private «mikroinvestorer» i tillegg til å søke støtte gjennom de vanlige kanalene. Det blir like mye investering som sponsing, mener Knutsen.

– Jeg liker at Musikalhuset har ambisjoner. Det er kult at noen satser litt, synes André Søfteland.

Han har spilt mot barn flere ganger.

– Jeg synes det var veldig fin stemning på første leseprøve. Barna er utrolig sjarmerende og flinke, sier musikalsangeren.

Kommer tilbake

«The Sound of Music» får også utflyttede talenter til å komme tilbake til byen.

– Jeg har kjent Magnus Oen Torsvik siden han var liten, og han har bare vokst og vokst, mener Raymond Corrado Knutsen.

– Nå har han begynt på Musikkteaterhøgskolen, men kommer for å spille Rolf. Han blir revet med av nazistene. Det er en spennende karakter å sette tennene i.

«The Sound of Music» har premiere på Cornerteateret 28. august, og skal spilles ut september.

Kommentarer til denne saken