Gå til sidens hovedinnhold

Marcus og Martinus til Bergen: – Det er jo en sykt fin arena

Artikkelen er over 4 år gammel

Popduoen fra Trofors inntar Koengen i august. Les intervjuet her.

De har solgt ut Spektrum to ganger, er kino-aktuelle, spiller gigantkonsert i Oslo til sommeren og har gitt ut sin selvbiografi før fylte 15 år. Puh!

Marcus & Martinus er for lengst et popkulturelt fenomen i Norge. Nå er de også klar for storkonsert i Bergen til sommeren.

– En stor ære

Den finner sted på Koengen 26. august. Billettene legges ut førstkommende fredag klokken 1200.

– I slutten av august kommer dere til Bergen, og spiller deres første storkonsert her i byen. Hvordan blir det tror dere? 

– Vi har jo spilt i Bergen før, men dette blir den største konserten vår her. Og det gleder vi oss masse til. Det er jo en sykt fin arena, så det blir gøy å møte masse fans fra Bergen der, sier Martinus i et e-post-intervju med BA.  

– Hvilke forventninger har dere til bergenspublikummet?

– Vi vet vi at fansen vår i Bergen er skikkelig bra, så vi gleder oss masse til å høre og se dem. Vi er utrolig heldige som har så bra fans, vi kunne ikke ha gjort dette uten dem, sier Marcus.

–  Gratulerer med Årets Spellemann, overrakt av Kygo. Hvordan var det?

– Det var en stor, stor ære. Vi trodde ikke vi skulle vinne noen pris, og ble veldig overrasket. Det var så klart ekstra stas å få møte Kyrre og få prisen fra han. Han er en artist vi ser opp til, og en skikkelig hyggelig fyr. Det er en av de største opplevelsene for oss så langt i livet, så vi har nok ikke landet ennå, sier Marcus.

– Akkurat nå går «Sammen om drømmen» på kinolerretet, og tilbakemeldingene har vært gode og kinosalene fylt. Har dere fått noen tilbakemeldinger dere har lagt ekstra godt merke til?

– Det er kjempegøy at så mange allerede har sett filmen vår. Det er veldig fint å få dele med fansen hvordan det er å være oss, både hjemme og når vi jobber med musikken. Det er en veldig ærlig film og selv om det er litt flaut noen steder er det mest gøy og fint å få dele. Vi får oppleve så mye gøy, og veldig mye av det er på grunn av fansen vår. Derfor er det ekstra hyggelig å kunne gi de denne filmen som en takk for at de er verdens beste fans, forteller Martinus.  

– Hvordan er hverdagen deres for tiden? Får dere gå i fred og være bare Marcus og Martinus?

– Den er ganske så lik alle andre som er 14 år. Selv om vi reiser og jobber mye, så er vi på skolen så mye vi får til, vi gjør lekser hver dag og vi går på fotballtrening og henger sammen med vennene våre så ofte vi kan. Når vi er hjemme er det alltid tid til venner og familie, det er viktig for oss, sier Martinus.  

Ut i verden

– Trodde dere at livet deres skulle se slik ut da dere var med i MGP jr?

– Det er ganske så sykt at vi får jobbe med akkurat det vi drømmer om. Vi er veldig heldige, og så har vi det veldig moro, understreker Marcus.  

– Dere har allerede erobret Norge og Norden. Hva er målet deres?

– Den store drømmen er jo å kunne reise rundt i verden på turné og ha konserter. Nå slapp vi vårt første engelske album i fjor, så da er det jo litt lettere for dem som ikke bor i Norge å skjønne hva vi synger om, sier Marcus.   

Kommentarer til denne saken