– Vi er blitt flinke på det kulinariske i Bergen

Byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) (innfelt) skryter av initiativtakerne av både øl- og matfestivalen. I dag braker det løs på Bergenhus festning.

Byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) (innfelt) skryter av initiativtakerne av både øl- og matfestivalen. I dag braker det løs på Bergenhus festning. Foto:

– Bergen er blitt skikkelig gode på å arrangere festivaler. Vi er i tillegg blitt mye bedre på mat og drikke i denne byen.

DEL

Det sier byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) til BA. Fredag åpner han årets største ølbegivenhet i byen, Bergen ølfestival. Der kommer han til å hylle festivalkulturen i Bergen, og at øl er kultur og glede, selv om alkohol også har mange skadevirkninger.

Byrådslederen synes det er flott at byen har både øl- og matfestival samlet på ett sted.

– Her blir det feiret med god mat og drikke. Bergen fikk kritikk for noen år tilbake for å ligge etter på det gastronomiske. Det har man jobbet hardt for å endre, og i dag er Bergen sågar blitt utpekt av UNESCO til en såkalt kreativ gastronomiby, forteller Schjelderup.

Selv drikker byrådslederen beskjedne mengder alkohol, men det hindrer ikke den avtroppende politiske lederen i å nyte en kald øl en gang iblant.

– Jeg er ingen stor ølkjenner, men jeg liker en god kald en jeg også, sier Schjelderup og smiler.

Ofte nyter han mer alkoholfritt øl enn den med «snurrestoff».

– Jeg er småbarnsfar og ellers ganske travel. Da velger jeg ofte et alkoholfritt alternativ, sier byrådslederen.

– Øl er kultur

Men han mener at øl er kultur, historie og en sentral del av det sosiale fellesskap.

– Har du noen gang brygget ditt eget øl?

– Nei, det har jeg aldri gjort, men jeg har flere venner som driver på, og jeg får smake. sier Harald Schjelderup og smiler.

Ølets superstjerner

Flere internasjonale navn dukker opp på årets ølfestival. Blant andre kommer Stan Hieronymus til festivalen. Han er øljournalist og -forfatter, og regnes som en av de store ekspertene på sitt felt. I tillegg blir det bedømming av årets hjemmebryggerkonkurranse på lørdagen.

Artikkeltags