Gå til sidens hovedinnhold

Spilte inn musikkvideo med Munch som ramme

Artikkelen er over 5 år gammel

– Mektigere ramme finner du knapt, sier Axel Vindenes fra Kakkmaddafakka. Mandag spilte de inn musikkvideo mellom Edvard Munchs malerier på Kode.

Kakkmaddafakka er store i Norge. De er enda større i utlandet. Men mandag følte Axel Vindenes seg veldig liten blant Edvard Munchs malerier.

– De fleste i bandet er veldig glad i kunst. Dette museet har noen av verdens feteste malerier, og vi er utrolig heldige som får spille inn video her, sier Vindenes.

Merkevarer

Selv er han glad i å se på kunst.

– Hjemme kan jeg sitte og se på Munchs malerier på nettet samtidig som jeg hører musikk. Det å kunne «hooke» oss opp med merkevaren Munch er bare fantastisk, sier gitaristen og vokalisten i bandet.

Han tror det blir en helt sinnssvak video.

– Om det ikke blir det, så får ingen se den, sier Vindenes og smiler lurt.

I disse dager slippes en singel av bandet fra Bergen, og i februar slippes det tredje albumet til bandet.

– Videoen vi spiller inn her på Kode 3 er en ganske melankolsk sang med navnet «May God», som passer bra til omgivelsene. Jeg håper virkelig ikke at vi støter noen ved å lage en musikkvideo her. Jeg håper virkelig ikke at vi støter oss selv, sier han.

Verdens tredje største

Rasmus Meyer-samlingene av Munch på Kode 3 finnes verdens tredje største samling av Munch-malerier og noen av kunstnerens mest sentrale verk.

Kommunikasjonssjef på Kode, Eirik Kydland synes det var gøy at Kakkmaddafakka spurte om å få spille inn video på Kode.

–Kakkmaddafakka lager ekspresjonistisk popmusikk om livets store følelser; melankoli, sjalusi og forelskelse. Uten å dra parallellen for langt, så er det likhetstrekk mellom bandets uttrykk og Munchs malerier, sier kommunikasjonssjefen til BA.

Verk som «Sjalusi» og «Melankoli» var noen av maleriene som var gjenstand for innspillingen av musikkvideoen.

– Jeg har vært så heldig å få høre platen, og den bærer tydelig preg av alt det Kakkmaddafakka representerer. Jeg synes det er det flotteste popbandet i Norge, sier Kydland.

Maler selv

Axel Vindenes maler selv når han får sjansen.

– Du får ikke lov å sammenligne meg i nærheten av noe av det vi ser her, men det er nok rett det Kydland sier om musikken vår og Munchs verk, sier Vindenes.

Bandet har fått låne Kode 3-museet en hel arbeidsdag for å få spilt inn musikkvideoen.

Munch inspirerer

Selv om Vindenes ikke kan si at Munch har påvirket musikken til Kakkmaddafakka direkte, så har det vært en eller annen form for påvirkning.

– Maleriene til Munch er veldig inspirerende, sier han.

– Dere kommer ut med et 12 spor langt album i februar. Hva kan du selv si om det?

– Jeg kan si at det blir jævlig fett. Det blir utrolig bra, sier Vindenes.

Det er Fill in produtions som står for produksjonen av deres siste musikkvideo.

Kommentarer til denne saken