Nærum til årets Raptus

Knut Nærum, som skriver både krim og tegneserier, kommer til Raptus i år for å snakke om den siste historien han har vært en del av, Arild Midthuns «Øs, pøs i Bæææregn».

Knut Nærum, som skriver både krim og tegneserier, kommer til Raptus i år for å snakke om den siste historien han har vært en del av, Arild Midthuns «Øs, pøs i Bæææregn». Foto:

Det blir en skikkelig godtepose av en helg for tegneserieelskerne når det 24. Raptus settes i gang.

DEL

Om halvannen uke er det duket for tegneseriefestivalen Raptus, den 24. i rekken. For presseansvarlig Frode Haaland er dette året før året.

– Det blir en god helg, og vi har mange gode navn på blokken, forteller Haaland.

Han vil ikke ha noe fokus på neste års store jubileumsår, men forteller at ganske store navn allerede er klare.

Masse Donald

Noen av dem som kommer i år er tegneserielegende Arild Midthun, som tegner Donald. Sammen med Tormod Løkling, mangeårig redaktør i Egmont og Knut Nærum blir det full donaldfest neste helg.

– Det blir veldig bra. De skal snakke om det siste bladet av Donald, som heter «Øs, pøs i Bæææregn», forteller Haaland.

Det er ikke lenge siden Midthun åpnet sin egen utstilling med originaler fra tegneserien på hovedbiblioteket, som også er åstedet for årets Raptus-festival.

– Vi har fikset opp i en del utfordringer vi hadde i fjor, da vi var på biblioteket for første gang. Jeg har tro på at dette blir en flott festival, og at mange kommer, sier festivalsjef Øyvind Naterstad til BA.

Han forteller også at festivalledelsen har skaffet til veie en del store navn til neste års store jubileumsfestival.

– Vi kommer til å offentliggjøre en del av disse, som vi gjør hvert år, på slutten av årets festival, forteller Naterstad.

Raptus 2019

Her er deler av programmet:

JP Ahonen, som tegner «Belzepub», Malin (skaperen av «Nordlys»-serien), Jens K. Styve, som tegner «Dunce». Aleksander Kirkwood Brown, som skrev manuset til filmen «Askeladden – I Soria Moria Slott. Raptus er helgen 13. til 15. september.

Store navn kommer

Peter Madsen, bedre kjent for sin store serie, «Valhall», feirer 40 år med serien på Raptus i år.

– Han er en av de store utenlandske navnene vi har fått tak i. Det blir en flott feiring av ham som artist, sier Haaland.

De største navnene er nok Donald-forfatter Knut Nærum, som har skrevet flere Donald-historier i samarbeid med Tormod Løkling og Midthun.

I tillegg kommer det en aldri så liten godbit i form av filmaktuelle «Artemis Fowl». Tegneren bak serien med samme navn, Giovanni Rigano, kommer til Bergen og festivalen neste helg. Historien om Artemis Fowl er skrevet av den irske forfatteren Eoin Colfer.

Det blir også film fra fantasiserien til neste år.

Artikkeltags